4 de juny de 2020 4/6/20

El corriol camanegre ha niuat per primera vegada a la platja del Port de Sagunt

  • Voluntaris d'Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre han detectat cries de corriol camanegre, una espècie vulnerable a la Comunitat Valenciana

Este estiu s'ha albirat una parella de corriol camanegre  criant dos pollets en la zona de les dunes de la platja del Port de Sagunt. Este fet és una gran notícia, ja que l'espècie és vulnerable per la pèrdua del seu hàbitat, el pas de la maquinària i persones, gossos o gats per les dunes. La platja del Port de Sagunt compta amb grans espais d'arena i dunes, per això té moltes possibilitats de convertir-se en zona de cria per a esta espècie.

La Generalitat València porta un exhaustiu seguiment de l'espècie des de 2013. Les dades indiquen un descens de la població d'esta espècia a les províncies de Castelló i Alacant, no obstant això es recupera a la província de València.

Esta espècie d'ocell cria en espais oberts de les platges i zones humides. És per això que per a preservar la cria una de les mesures de seguretat que es poden adoptar és la instal·lació de cordons de seguretat en les dunes, instalats per la delegació de Platjes de l’Ajuntament de Sagunt l’any passat. El grup de voluntaris d'Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre atribuïx esta bona notícia a la instal·lació d'estos, no solament a la platja del Port de Sagunt, sinó també  a les de Corinto, Almardà i Canet d'en Berenguer.

Pujar