8 d’agost de 2020 8/8/20

El Consell Agrari organitza la xarrada 'Present i futur de l'agricultura'

El Consell Agrari organitza la xarrada 'Present i futur de l'agricultura' - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Consell Agrari organitza la xarrada 'Present i futur de l'agricultura' - (foto 2)

  El Consell Local Agrari realitzarà hui a les 19 hores en el saló de plens del seu local una xarrada orientada al món agrari, titulada com 'Present i futur de l'agricultura' i subtitulada com "Dels canvis de varietat als nous cultius passant per la mida dels camps".

  La xarrada comptarà amb professionals del sector com són Cristobal Aguado, president d'AVA-ASAJA; Carles Peris, president de la Unió de Llauradors i Ramaders; Roger Llanes, director general d'Agricultura de la Generalitat Valenciana; i un representant del sector dels comerciants de la taronja pertanyent al Comité de Gestió de Cítrics.

  El president del Consell Agrari, Enric Ariño, ha declarat que "un any més l'agricultura no travessa el seu millor moment per açò és necessari que reflexionem sobre on estem i on volem arribar i sobretot, assegurar la viabilitat del sector". El delegat ha apuntat també al fet que hi ha una competència feroç: "La competència dins del sector de la distribució de l'alimentació també està molt centralitzada i a voltes el que paga estes noves realitats és el llaurador a qui li paguen per les collites uns preus que en molts casos no fan viable la continuïtat de la producció" i afirma que per estes qüestions i per a aclarir dubtes de futur es fa la xarrada.

  "Crec que el sector agrícola té una llarga vida, sobretot el citrícola en la Comunitat Valenciana que aporta una part molt important de PIB, és el segon que més exporta després de l'automòbil. Per tant, crec que tenim un gran futur i solament hem d'adaptar-nos als canvis", ha finalitzat Ariño.

  Pujar