elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell Agrari acull una taula redona sobre les dones treballadores dels magatzems de taronges

El Consell Agrari acull una taula redona sobre les dones treballadores dels magatzems de taronges
  MÉS FOTOS
  El Consell Agrari acull una taula redona sobre les dones treballadores dels magatzems de taronges - (foto 2)

  El Consell Agrari va acollir este dijous la taula redona ‘Sagunt i els dones treballadores dels magatzems de taronges. 100 anys de l’Ideal Femení’, organitzada per Dones amb Compromís. Este acte s'emmarca en l'extensa programació organitzada per l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt amb motiu del 8M. A través d'esta xarrada s'ha homenatjat el col·lectiu de dones que han treballat o treballen en estos magatzems.

  En este sentit, Sagunt vol tindre present el col·lectiu de dones treballadores en magatzems de taronges amb una placa commemorativa que s'ha situat a les portes del Consell Agrari.

  La taula redona va comptar amb la participació de la representant de Dones amb Compromís i regidora de l'Ajuntament de Sagunt, Asun Moll; la regidora d'Igualtat, María Giménez; María Jesús Cuenco, treballadora jubilada dels magatzems de taronja i component de l'actual Ideal Femení; i Isabel Badenes, agricultora de producció ecològica. A l'acte també van assistir diversos membres de l'Equip de Govern i molt de públic.

  Asun Moll ha afirmat que s'ha volgut “aprofitar este centenari per a fer un homenatge a totes eixes dones que van estar al peu del canó, sobretot, a les del sector citrícola. Gràcies a la taronja i a la gent, els homes i les dones que treballaven en este sector han pogut progressar”.

  “Els nostres drets són innegociables perquè han costat la lluita de llargs sacrificis a través de les dècades que han passat fins ara. Enguany hem de fer una celebració molt especial, esta que hui fem, sobretot, amb les dones treballadores dels magatzems de taronges de la nostra comarca perquè es complixen cent anys de l’Ideal Femení, la primera associació de caràcter feminista i progressista de Sagunt i de tota la comarca”, ha destacat la regidora.

  Així mateix, la regidora ha contat que les dones de l'associació reclamaven "millorar les condicions de treball moral i material de les dones que pertanyien a eixa associació”, a més que se les tractara amb dignitat. De fet, estaven obligades a denunciar els abusos que patien. Moll s'ha mostrat emocionada perquè estes línies del primer article dels seus estatuts revelen que fa cent anys estes dones "ja van començar la lluita que tenim ara".

  Per la seua banda, la regidora d'Igualtat, María Giménez, ha fet un balanç positiu de la programació del 8M, que, encara que no ha acabat, es preveu que siga la que ha comptat amb major participació. “Està sent un èxit perquè el feminisme ha eixit al carrer, els veïns i veïnes s'han quedat en el nostre municipi per a secundar la vaga i la manifestació organitzada per la Coordinadora Feminista del Camp de Movedre, totes i tots ens hem bolcat, les entitats, les falles que s'han apoderat i han optat al premi de la falla més igualitària, etc”, ha apuntat Giménez.

  Pujar