26 de setembre de 2020 26/9/20

Conferència de l’escriptora Laura Freixas sobre el seu últim llibre i el masclisme en el món de la cultura

Conferència de l’escriptora Laura Freixas sobre el seu últim llibre i el masclisme en el món de la cultura - (foto 1)
  • Forma part de la programació del 25 N i se celebrarà dijous al Centre Cívic Antic Sanatori

L’escriptora Laura Freixas impartirà la conferència ‘A mí no me iba a pasar, en la tradición de la literatura de mujeres’, el pròxim dijous, 21 de novembre, que forma part de la programació del 25 de Novembre Dia Internacional per l’Eliminació de les Violències cap a les Dones. En acabar la conferencia tindrà lloc una xarrada amb l’autora. L’acte, organitzat per la delegació d’Igualtat de l’Ajuntament de Sagunt, es desenvoluparà en el Centre Cívic Antic Sanatori d’AHM i començarà a les 19 hores. 

L’autora catalana ha publicat la seua última obra A mí no me iba a pasar, una autobiografia amb perspectiva de gènere en la qual repassa una època de la seua vida amb un matrimoni que acaba per no ser el que havia imaginat i en el qual ha d'afrontar nombroses dificultats en el món laboral, tant com editora com escriptora. També parlarà sobre el paper que té el món de la cultura (cinema, publicitat, música, etc.) per a perpetuar i justificar la violència contra les dones.

Laura Freixas va náixer a Barcelona en 1958, és llicenciada en Dret i autora de diverses novel·les i assajos, així com crítica literària i articulista en diversos mitjans. Va ser fundadora en 1987 de la col·lecció literària El espejo de tinta que va dirigir fins a 1994. Destaca també per la seua labor investigadora i promotora de la literatura escrita per dones, en el context de les quals va fundar l'any 2009 l’associació per a la igualtat de gènere Clásicas y Modernas, organització de la qual des de gener de 2017 és presidenta d'honor. És escriptora de moltes novel·les sobre les dones, i des de fa uns anys també s’interessa per l’autobiografia.

Pujar