elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró organitza la segona edició de 'Capvespres a la Casa Penya'

La Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró organitza la segona edició de 'Capvespres a la Casa Penya' - (foto 1)

  La Comissió d'Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró, amb la colavoració de l'Ajuntament de Sagunt, ha dissenyat un calendari d'activitats per a tots els públics en el centre d'educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà. Els interessats podran visitar la Casa Penya durant els mesos de juny i juliol i gaudir allí mateix dels capvespres durant quatre convocatòries en diferents dimecres. A més, es mantenen les visites guiades durant tots els diumenges de juny, juliol i agost, així com una nova edició de l'Estiu Jove a la Casa Penya.

  Les activitats són gratuïtes però les places són limitades i s'ha de realitzar una inscripció prèvia a través del correu electrònic avisitescasapenya@gmail.com o telefonant al 960 263 617 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h).

  Cada capvespre serà diferent; el primer, el del pròxim dimecres 26 de juny a les 19.00 h, consistirà a realitzar una visita a la Casa Penya amb una sessió de ioga en companyia de Begoña Badenes després d'un passeig per la zona humida Ramsar. El següent, el del 3 de juliol a les 18 h, inclourà un taller de fotografia de paisatge amb Carmen Bonilla. A més, s'instal·larà una exposició dels seus alumnes de la Universitat Popular de Sagunt, que durant el curs escolar han fotografiat el paisatge de la marjal. El del 10 de juliol, a les 20.00 h, tindrà com a grans protagonistes el cel i les estreles amb una jornada d'observació astronòmica de la mà d'Amadeo Aznar i el seu curs Astronomia Per a Tots. Esta campanya d'activitats arribarà a la seua fi el del 17 de juliol, a les 19 h, amb un taller de ceràmica ibera amb la col·laboració d'Amparo Ribelles, en el qual s'ensenyaran les tècniques que utilitzaven els nostres avantpassats i es podran crear peces personalitzades.

  A més dels capvespres, el centre mediambiental de la Marjal d'Almardá podrà visitar-se tots els diumenges, d'11.00 a 13.30 h i durant els dies 17, 20, 25 i 27 de juny es durà a terme el voluntariat mediambiental Projecte Emys en la Reserva Silvestre de la Finca de Penya, que té com a objectiu estudiar i conservar la població de tortugues autòctones de la Finca de Penya.

  Cal destacar també la nova edició d'Estiu Jove a la Casa Penya que tindrà lloc entre l'1 i el 5 de juliol i està dirigida a adolescents nascuts entre 2003 i 2007. Per a apuntar-se a esta activitat s'ha de contactar amb la Casa de la Joventut de Sagunt (c/Albalat, Núm. 1, 96 265 58 80) o amb el Casal Jove del Port de Sagunt (c/Vent de Marinada, tel: 96 268 34 39).

  L'objectiu de les activitats organitzades per la Comissió d'Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró, amb l'Ajuntament de Sagunt és que els participants aprenguen a gaudir en la marjal i els seus paisatges, facen amistats i gaudisquen així d'un estiu diferent a la Casa Penya.

  Pujar