elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Colla Verda inicia 2021 amb una campanya de plantació en la Marjal dels Moros

La Colla Verda inicia 2021 amb una campanya de plantació en la Marjal dels Moros
  • Dissabte que ve 16 de gener, a les 10.30 hores, tindrà lloc una plantació d'arbres i arbustos mediterranis per a consolidar un nucli de dispersió de llavors

La Colla Verda inicia 2021 amb una campanya d’activitats a la Marjal dels Moros. Concretament, el projecte de voluntariat mediambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró convida la ciutadania a participar este hivern en tres jornades de natura i marjal.

La primera serà el dissabte 16 de gener a les 10.30 hores. Eixe dia la Colla Verda té programada una plantació d’arbres i arbustos mediterranis en la zona interior de la Marjal dels Moros. L’objectiu d’esta plantació, que compta amb la col·laboració del Centre per a la Investigació i l’Experimentació Forestal (CIEF) de la Generalitat Valenciana, és consolidar un nucli de dispersió de llavors, anomenat col·loquialment ‘bar per a ocells’.

De fet, l’any passat la Colla Verda ja va plantar amb esta intenció arbocers, llentiscles i serveres en la zona interior de la Marjal dels Moros. Totes estes espècies autòctones tenen en comú que donen fruits rojos, que serviran en el futur d’aliment per als ocells. Després, seran les mateixes aus qui dispersaran i plantaran per la marjal les llavors d’estos arbustos amb els seus excrements.

Des de la Colla Verda animen la ciutadania a participar en la construcció d’este particular bar per a ocells. Per a fer-ho, s’ha de completar este formulari d’inscripció i rebre la confirmació de la reserva. Amb la confirmació de la reserva també s’enviarà el punt de trobada i el protocol sanitari per la COVID-19. Per l’actual context del coronavirus les places per a este voluntariat estan limitades i la data límit per a apuntar-se és el dijous 14 de gener.

Pujar