30 de novembre de 2020 30/11/20

El Club Atlético Saguntino ja té himne oficial

El Club Atlético Saguntino ja té himne oficial - (foto 1)

  La seu del Club Atlético Saguntino ha acollit este matí una roda de premsa en la qual s'ha presentat el nou himne del club. Es tracta d'una melodia a càrrec de la banda de la Societat Musical Lira Saguntina i creada pel seu director Rafael Doménech, mentre que l'autor de la lletra de l'himne és el poeta local Juan Picazo.

  A la roda de premsa ha assistit l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona; el regidor d'Esports, Miguel Chover; el president del club, Juan Manuel Domingo; l'autor de la lletra de l'himne, Juan Picazo i l'autor de la música de l'himne, Rafael Doménech.

  L'estrena oficial de l'himne serà divendres que ve, 3 de maig, a les 21.30 hores a l'Auditori Joaquín Rodrigo, on es podrà adquirir el disc amb la peça. És important recordar que el Atlético Saguntino fins al moment mancava d'himne, motiu pel qual es va decidir crear-lo a petició d'un grup de socis i membres del club.

  Quico Fernández, ha explicat que “quan el club es va dirigir a l'ajuntament per a demanar col·laboració de seguida buscarem persones que s'implicaren en tots els àmbits, com és el cas de la creació de Juan Picazo, que ha fet una magnífica lletra molt sentida, i també del director de la nostra banda i del conservatori, Rafael Doménech, que ha sigut l'autor de la música. Jo crec que el resultat és fantàstic i que d'esta manera s'impulsarà al club. L'ajuntament sempre col·labora d'alguna manera amb tots els clubs del municipi, i esta també és una forma de demostrar-ho”.

  D'altra banda, el president del club ha assegurat que “estem molt contents perquè el nostre club per fi té un himne decent que podrem escoltar tant en partits com en finals, i vull agrair a tots els que han col·laborat perquè això tire avant. Com a president, considere que esta és una gran notícia perquè per fi tenim allò que tots desitjàvem”.

  L'autor de la lletra de l'himne, Juan Picazo, ha declarat que “la veritat és que quan es van dirigir a mi per a veure si es podia fer la lletra per a l'himne va ser un moment molt especial, ja que he sigut directiu del Saguntino durant tres temporades. No em va costar res fer-ho, i tots aquells que ho han escoltat diuen que els ha tocat molt la fibra perquè parla de Sagunt, de la seua història, de les velles glòries del camp de Romeu, etc”. Picazo destaca també el treball de Rafael Doménech, ja que ha creat “una música molt emotiva que ha sabut donar en el punt exacte i a mí el resultat m'agrada molt. Els afeccionats ja estan amb moltes ganes d'escoltar-lo en el camp i jo estic molt satisfet”.

  Rafael Doménech, autor de la música considera que “l'himne ha eixit redó perquè la lletra és molt bona i ha sigut fàcil posar-li música. En la primera part de la creació vam estar parlant de com formar l'himne, i després de la idea ja vaig fer la maqueta i vam continuar en eixa línia. Crec que ha eixit un treball que complix amb les expectatives, la gent el podrà cantar i ballar. La música està tocada per la banda simfònica de la Lira Saguntina i, a més, està adornada per guitarres elèctriques i bateria, la qual cosa li dóna un caràcter molt actual”.

  Pujar