elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Cicle de Cinema Contemporani Europeu de Sagunt continua amb la projecció de ‘Toni Erdmann’

El Cicle de Cinema Contemporani Europeu de Sagunt continua amb la projecció de ‘Toni Erdmann’
  • La tercera de les pel·lícules d'esta programació cultural de primavera es podrà veure diumenge que ve a les 19 hores

El Centre Cultural Mario Monreal oferirà una nova projecció diumenge que ve, 9 de maig, a les 19 hores, emmarcada en el cicle que la delegació de Cultura ha dedicat al Cinema Contemporani Europeu i que forma part de la programació de primavera. Es tracta de la pel·lícula alemanya Toni Erdmann, que està emmarcada dins del gènere de comèdia dramàtica. Tindrà una duració de 162 minuts i està dedicada a tots públics. L'aforament serà limitat i l'entrada, gratuïta.

Nigel Cole, el director del film, ha portat a la pantalla gran altres obres conegudes com Entre nosotros o Los árboles no dejan ver el bosque, entre d’altres. Entre l'elenc de la pel·lícula destaquen actrius i actors com Peter Simonischek, Sandra Hüller, Lucy Russell, Trystan Pütter o Thomas Loibl, entre d’altres.

La protagonista, Inés, treballa en una important consultora alemanya establida a Bucarest. La seua estressant vida està perfectament organitzada fins que el seu extravertit i bromista pare Winfried arriba d’imprevist i li pregunta: “eres feliç?”. Després de la seua incapacitat per a respondre, patix un profund canvi. Eixe pare que de vegades destorba i que l'avergonyix una mica, l'ajudarà a donar novament sentit a la seua vida gràcies a un personatge imaginari: el divertit Toni Erdmann.

Gràcies a este cicle, hem tingut una immillorable oportunitat d'acostar-nos a projeccions europees, finançades amb pressupostos humils i allunyades d'eixa estètica pròpia del cinema americà, pròpia de les grans corporacions de Hollywood. Estes produccions tenen el seu origen a Alemanya, el Regne Unit, Itàlia i Espanya.

El film va obtindre diversos premis, com per exemple el de millor pel·lícula, direcció, guió i actor i actriu principal en els Premis de Cinema Europeu 2016 i diverses nominacions, entre les quals destaquen la nominació a millor pel·lícula de parla no anglesa tant en els Globus d'Or, com en els Premis Oscar, com en els BAFTA de l'any 2016; també, la nominació a millor pel·lícula europea tant en els Premis Goya com en els Premis Gaudí de 2017 i, així mateix, el guardó a millor pel·lícula estrangera en els Premis Independent Spirit o en el Cercle de Crítics de Nova York, entre moltes altres nominacions.

En este cicle es podran veure també les següents pel·lícules: Maktub, Sólo nos queda bailar i La hija de un ladrón.

Durant tota la sessió es contemplaran per part de l'organització les mesures sanitàries i de prevenció enfront de la pandèmia, que seran d'obligat compliment per al públic.

Pujar