13 d’agost de 2020 13/8/20

Els cementeris municipals reobriran les portes a usuaris i professionals a partir del pròxim dilluns

  • El pas a la Fase 2 el dilluns 1 de juny permetrà un aforament màxim de 25 persones, amb ús obligatori de mascaretes i fins a 25 persones per a assistir a enterraments

Els cementeris municipals de Sagunt reobriran les portes a usuaris i professionals a partir del pròxim dilluns 1 de juny. Una vegada confirmat pel Govern d'Espanya el pas de la Comunitat Valenciana a la Fase 2, es permetran les visites, així com l'accés a marbristes i floristes, encara que amb condicions.

El regidor de Sanitat i de Cementeris, Javier Timón, es congratula «de poder donar resposta a les demandes, tant dels ciutadans com dels professionals del sector, que esperaven l'arribada d’este moment després de tot el temps que han estat tancats els cementeris».

Davant esta reobertura, és necessari posar en coneixement de la ciutadania una sèrie de normes a l'hora d'accedir als cementeris o quantes persones poden romandre en ells. L'aforament màxim permés per als cementeris serà de 25 persones, encara que en este còmput no entraran treballadors, marbristes, floristes o personal de manteniment de les instal·lacions, «amb els quals s'haurà de mantindre la distància interpersonal de 2 metres», recorda Timón.

D'altra banda, l'ús de mascaretes serà obligatori per a totes les persones que accedisquen als recintes, a més, també serà obligatori l'ús d'hidrogel desinfectant situat en dispensadors en l'entrada de tots dos cementeris. Els lavabos públics romandran tancats perquè no estarà permés el seu ús.

Quant als servicis programats d'exhumacions i inhumacions, estarà restringit l'accés per a visites, per tant, les instal·lacions romandran tancades fins que finalitzen estos servicis, per a evitar així que se supere l'aforament màxim permés.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar