elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Casal Jove serà la seu de la 3ª edició del Festival Truenorayo Fest

El Casal Jove serà la seu de la 3ª edició del Festival Truenorayo Fest

  El Casal Jove de Port de Sagunt serà de nou la seu del Festival de música i il·lustració Truenorayo Fest, la tercera edició de la qual tindrà lloc els dies 23 i 24 de setembre. El festival ho organitza la regidoria de Joventut, amb la col·laboració de la regidoria d'Igualtat, i la seua direcció és a càrrec del col·lectiu Hits with Tits, és a dir, Ada Díez i Dl. Sanz. A més de ser un festival que aposta per la música independent i underground, pretén visibilitzar a les dones atés que els grups que actuen estan formats per dones en la seua gran majoria, segons explica el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro.

  El Truenorayo Fest s'ha convertit en una de les revelacions en el panorama festivalero del país i ha acumulat nominacions en els Premis Fest (una iniciativa de Bythefest i l'Associació de Promotors de Música d'Espanya en col·laboració amb Radio 3). Tal com expliquen des de la seua direcció, és un festival que naix i té la seua bandera en el “fes-ho tu mateix” i que aposta fermament per la música i la il·lustració nacional amb especial atenció als segells independents, ja que queda més que demostrat l'esforç creatiu i econòmic que suposa per al gran nombre d'artistes i bandes dur endavant els seus projectes.

  Compta també amb xarrades/debat sobre l'actualitat musical i la presència o absència de dones en ells. És un experiment de comunitat en el qual allò realment important són les bandes i professionals que formen part d'ell, suposant una trobada en el qual fomentar la creativitat.

  Sampedro ha declarat que: “Des de Joventut hem volgut reforçar aquest festival, que s'està fent un lloc en el panorama musical, i per açò hem augmentat el nivell de les bandes. I segueix amb l'aposta d'aquest ajuntament de generar una oferta d'oci públic de qualitat, reforçant la cultura de la música en directe i cercant recolzar la música independent, underground i autoeditada. El Truenorayo, malgrat que és un festival modest, ja és, en el seu estil, un dels millors de la Comunitat Valenciana i volem seguir creixent i recolzant aquest tipus de música que no té accés als canals comercials”.

  Amb el Truenorayo Fest es proposa un cap de setmana ple d'activitats culturals amb l'objectiu de potenciar la música com a plataforma de difusió cultural. Tant bandes emergents valencianes com bandes nacionals i internacionals de primer nivell tenen cabuda en el cartell. Enguany podrem gaudir dels directes de El Último Vecino , Extraperlo, Violeta Vil , Aries, Caliza, Salfumán, Me and the Bees, Pacífico, Lkan, June's Kaleidoscope, P e rralobo i les sessions de Dj's de Catalina Isis, Valle Nova i Hits With Tits.

  Hi haurà altres activitats com la xarrada “Emergent no és una marca de detergent: Creant cultura des de la base” amb Belén Chanes (LKan), Arantxa Iranzo (June’s Kaleidoscope) i Enric Alepuz (Tórtel, Gener). Serà moderada per Javi Gafotas (Club de Amigos del Crimen RadioKlara), i es projectaran dos documentals que seran el resultat de la col·laboració entre Hits With Tits i Unseen Zinema .

  Com a punt gastronòmic tindrem el plaer de comptar amb un combo inigualable compost per Cervesa Turia, un dels principals suports del festival al costat de l'Ajuntament de Sagunt, i La Regional .

  En la part gràfica comptarem amb les dues exposicions itinerants del Vol.3 de Hits With Tits "Postcards Vol.3" i "Spaghetti With Tits", i la il·lustradora Galletamaria serà l'encarregada de pintar el mural en directe "Truenorayo Fest" d'enguany, amb la col·laboració de Pintures La Pajarita.

  Pujar