31 de maig de 2020 31/5/20

La Casa de Cultura Capellà Pallarés exposa els bolets arreplegats en l'excursió de les XXII Jornades Micològiques al Camp de Morvedre

La Casa de Cultura Capellà Pallarés exposa els bolets arreplegats en l'excursió de les XXII Jornades Micològiques al Camp de Morvedre - (foto 1)
  • El Centre d’Estudis del Camp de Morvedre i l'associació Amics dels Bolets organitzen esta i altres activitats sobre els diferents tipus de bolets

MÉS FOTOS
La Casa de Cultura Capellà Pallarés exposa els bolets arreplegats en l'excursió de les XXII Jornades Micològiques al Camp de Morvedre - (foto 2)
La Casa de Cultura Capellà Pallarés exposa els bolets arreplegats en l'excursió de les XXII Jornades Micològiques al Camp de Morvedre - (foto 3)
La Casa de Cultura Capellà Pallarés exposa els bolets arreplegats en l'excursió de les XXII Jornades Micològiques al Camp de Morvedre - (foto 4)
La Casa de Cultura Capellà Pallarés exposa els bolets arreplegats en l'excursió de les XXII Jornades Micològiques al Camp de Morvedre - (foto 5)
La Casa de Cultura Capellà Pallarés exposa els bolets arreplegats en l'excursió de les XXII Jornades Micològiques al Camp de Morvedre - (foto 6)

Hui, dilluns 28 d'octubre, a partir de les 20 hores tindrà lloc la inauguració de l'exposició dels bolets recollits en l'excursió que es va celebrar dissabte passat amb motiu de les XXII Jornades Micològiques al Camp de Morvedre organitzades pel Centre d'Estudis del Camp de Morvedre i l'associació Amics dels Bolets. Durant tot el dia de hui la sala Ximo Michavila de la Casa de Cultura Capellà Pallarés de Sagunt acull un taller d'espècies on M. Antònia Agut i Paco Tejedor estan identificant els diferents fongs.

L'exposició comptarà amb una mostra de fotografies de temàtica micològica i també es lliuraran l'Amanita Caesarea i l'Amanita Phalloides de l'any 2019. La mostra de les diferents espècies recollides romandrà oberta fins al dimecres, 30 d'octubre, en horari habitual al matí i a la vesprada. Des de l'organització es recomana que la visita dels escolars siga acompanyada del professorat al qual, prèviament, se li facilitarà assessorament.

Les XXII Jornades Micològiques al Camp de Morvedre estan organitzades pel Centre d’Estudis del Camp de Morvedre i l'associació Amics dels Bolets amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt, a través de la regidoria de Medi Ambient, així com de la ciutat francesa de Millau agermanada amb Sagunt, la Fundació Bancaixa Sagunt, la Societat Micològica Valenciana (SOMIVAL), el restaurant Le Fou i el Grup Fotogràfic Arse.

Les jornades es completen amb una conferència, dimarts 29 d’octubre a les 19.30 hores, a la Casa de Cultura Capellà Pallarés i dissabte 2 de novembre, a partir de les 12 hores, un taller de cuina al restaurant Le Fou on s’elaboraran plats amb bolets amb la possibilitat de degustar-los en un menú especial que es prepararà per a l’ocasió (caldrà fer la reserva en el mateix restaurant).

Des del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre (CECM) volen aprofitar la celebració d’estes jornades per tal de conscienciar la societat, no des de l’assumpció del problema de l’emergència climàtica i la resignada acceptació de la realitat, sinó des de la implicació que comporta actuar enèrgicament dins d’este dramàtic escenari que ens oferix el calfament global del planeta. «Parlem no només d’una actuació preventiva amb intervencions pal·liatives, sinó sobretot des de l’exigència de mesures d’àmbit legislatiu internacional», declaren des del CECM.

Els organitzadors també han agraït la participació en les jornades de membres de la ciutat francesa de Millau, especialment en la tasca de classificació i catalogació de les diferents espècies.

Pujar