elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Camp de Morvedre celebra esta setmana les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs

El Camp de Morvedre celebra esta setmana les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs
  • Durant esta cita, que té lloc del 4 al 10 d'octubre, s'oferixen menús de 25 euros que tenen com a eix gastronòmic central els arrossos típics i tradicionals de cada nucli o localitat

MÉS FOTOS
El Camp de Morvedre celebra esta setmana les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs - (foto 2)
El Camp de Morvedre celebra esta setmana les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs - (foto 3)
El Camp de Morvedre celebra esta setmana les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs - (foto 4)

Del 4 al 10 d'octubre tenen lloc les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs del Camp de Morvedre, organitzades per Morvedre Turisme a través del Pla de Dinamització i Governança Turística, i que compten amb el suport i la col·laboració de la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt. Estes jornades permeten als locals de restauració oferir una varietat de receptes entorn d'un mateix producte: l'arròs.

Durant esta setmana, un total de 14 restaurants i arrosseries celebren les Jornades de l'Arròs del Camp de Morvedre, una cita en la qual s'oferixen menús de 25 euros que tenen com a eix gastronòmic central els arrossos típics i tradicionals de cada nucli o localitat.

Els restaurants participants de Sagunt són Cyrus Dad, Le Fou, Candela, Cala Queralt Arroseria, Ca Lali, Caliza Pool Bar i El Espigón; Canet d'en Berenguer està representat per El Sarao de Canet, Hotel Chispa i SAOCO; en Algar de Palancia el restaurante Dalt oferix el seu menú per a estes jornades; a Faura es pot degustar l'arròs en El Gat Negre; Espai les Panses en Albalat dels Tarongers i en Torres Torres és el restaurant Torres Torres l'establiment que forma part de la iniciativa.

Així, els qui visiten estos establiments podran degustar plats populars com a arròs al forn, a banda, al forn amb bacallà, caldós, sec, negre, a la comediana, de vigília o paella de carn, amb conill, amb ànec, amb pilotes, de peix, de marisc, de verdures, mixta o amb caragols.

Per a més informació sobre les Jornades Gastronòmica de l'Arròs del Camp de Morvedre i dels menús que oferix cada restaurant, pot visitar-se la pàgina web de Morvedre Turismo.

Sens dubte l'arròs és el producte més característic de la gastronomia valenciana, i moltes de les receptes de la comarca del Camp de Morvedre inclouen este cereal com a ingredient. En cuina és un producte molt versàtil, podent-se emprar tant en plats salats com dolços, i fins i tot en els últims anys ha servit per a elaborar begudes com la beguda vegetal d'arròs o el licor de crema d'arròs. Les zones humides de la costa de la comarca van ser temps arrere camps d'arròs i, encara que no seguisca el seu cultiu en l'actualitat, la tradició d'antany conflueix hui dia amb les receptes més avantguardistes.

Pujar