elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dos alumnes de l’IES Jorge Juan reben l’acreditació d’haver acabat les pràctiques a l’estranger

Dos alumnes de l’IES Jorge Juan reben l’acreditació d’haver acabat les pràctiques a l’estranger
  • Han fet les pràctiques a Irlanda del cicle formatiu que han estudiat a Sagunt

Els alumnes de l’IES Jorge Juan de Sagunt, Inés Salvi Ribera i Vicent Vives Martí, han rebut els documents que acrediten que han acabat el període de pràctiques a Irlanda del cicle formatiu de grau mitjà de Conducció d’Activitats Físico-Esportives en el Medi Natural que han estudiat a l’IES Jorge Juan. Estes pràctiques a Irlanda han sigut possibles perquè els alumnes s’han adherit al consorci europeu Erasmus KA 102 Employment Door III, durant el curs 2018/19. El professor i coordinador del projecte al centre, Ismael Pérez, els ha lliurat la documentació que han rebut de la Unió Europea. A l’acte, també han assistit el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sagunt, José Manuel Tarazona, i la directora del centre, Gemma Pérez Bernà.

Este consorci integra 18 centres amb este cicle formatiu de tota la Comunitat Valenciana i possibilita que l’alumnat que hi participa complete la seua formació a l’estranger (Irlanda, Irlanda del Nord o Malta), dins del mòdul de Formació en Centres de Treball. Així, els estudiants fan les seues pràctiques en un entorn anglosaxó combinant l’aprenentatge d’un ofici i el de la llengua estrangera a la mateixa vegada que potencien la seua autonomia durant els 92 dies d’estada.

El delegat d’Educació, José Manuel Tarazona, ha destacat tant el treball dels alumnes com del professor: «Donar l'enhorabona a Inés i Vicent per participar i assolir els objectius en aquest projecte tant engrescador dins del grau mitjà de Conducció d'Activitats Físico-Esportives en el Medi Natural de l'IES Jorge Juan. I per descomptat, reconéixer el treball del coordinador del projecte, el professor Ismael Pérez García i de l’equip de direcció i gestió de l’IES Jorge Juan. La internacionalització per l'intercanvi i aprenentatge de coneixement i experiència laboral en l'àmbit de la Formació Professional, en aquest cas de l'IES Jorge Juan, afavoreix, sense dubte, el currículum dels jóvens que han participat, posiciona de manera destacada la qualitat d'ensenyament i gestió dels nostres centres en l'àmbit de l'FP i les dinamitza».

Els dos alumnes han rebut el document de mobilitat Europass, on figuren els coneixements i capacitats assolides a la empresa del país estranger durant la seua estada; i el suplement Europass al títol de Tècnic de Conducció d’Activitats Físico-Esportives en el Medi Natural, el qual facilita a futurs empleadors, espanyols o estrangers, la comprensió de les competències assolides per l’alumnat, ja que es pot obtindre en espanyol, francés i anglés.

Pujar