elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alumnat de l'IES Camp de Morvedre visita el patrimoni industrial com a part d'un projecte educatiu d'innovació i investigació

Alumnat de l'IES Camp de Morvedre visita el patrimoni industrial com a part d'un projecte educatiu d'innovació i investigació
  • Esta excursió forma part del projecte ‘Parlem del nostre Patrimoni Industrial: art, societat i sostenibilitat’ que compartix l'institut de Sagunt i l'IES Balears de València per establir vincles entre els dos centres

MÉS FOTOS
Alumnat de l'IES Camp de Morvedre visita el patrimoni industrial com a part d'un projecte educatiu d'innovació i investigació - (foto 2)

Els alumnes i les alumnes de 3r i 4t de l'ESO de l'IES Camp de Morvedre de Sagunt han visitat el patrimoni industrial de la ciutat com a part del projecte educatiu d'innovació i investigació ‘Parlem del nostre Patrimoni Industrial: art, societat i sostenibilitat’. Este projecte és compartit entre l'institut local i l'IES Balears de València i busca establir vincles entre les dos ciutats amb un passat industrial que va marcar, no sols la fesomia del seu barri o ciutat, sinó també aspectes socials, culturals i econòmics.

El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, ha participat en la part de la visita en la qual l'alumnat arribava a la Gerència i els ha explicat part de la història d’este edifici. «Per a nosaltres, com a ciutat educadora, és molt important que els centres desenvolupen projectes d'innovació educativa que permeten conéixer el patrimoni i la història d'on venim i on estem vivint. Les arrels i la memòria social i històrica mai s'han de perdre» ha assenyalat Tarazona, que també ha donat l'enhorabona «a l'institut Camp de Morvedre, al professorat i a l'alumnat així com a l'IES Balears per acostar-nos a l'època de l'era industrial tant a la nostra ciutat com a València Capital»

L’Alt Forn, els Jardins i l'edifici de la Gerència, han sigut algunes de les parades de l'excursió que l'alumnat ha visitat per conéixer de primera mà el Patrimoni Industrial de la ciutat com a primera part del projecte. Estes visites, acompanyades d'especialistes de la Fundació de la Comunitat Valenciana de Patrimoni Industrial i Memòria Obrera del Port de Sagunt, han comptat amb la col·laboració d’Acció Ecologista Agró i l'Ajuntament de Sagunt i es duran a terme en les dos ciutats fins a març, ja que es tracta de visites intercentres per conéixer, també, el patrimoni industrial dels barris marítims de València. La segona part del projecte tindrà lloc el 6 de maig quan es duga a terme un congrés en el Casal Jove.

Els objectius generals d’este projecte són els de millorar la competència oral de l'alumnat a través d'un plantejament integral de les llengües adequat al context plurilingüe del sistema educatiu valencià, així com conéixer i valorar el patrimoni industrial del seu entorn. Els continguts del projecte es treballen des de diferents disciplines com ara arts plàstiques, biologia, història, geografia, matemàtiques, llengües o tecnologia.

El projecte està subvencionat per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport a través de les ajudes econòmiques per desenvolupar projectes d'investigació i innovació educativa en centres docents durant el curs 2019-2020. Atés que es tracta d'un projecte compartit, una part de la subvenció serà per a l'IES Balears (30%) i l'altra per a l'IES Camp de Morvedre (70%).

Pujar