31 d’octubre de 2020 31/10/20

Aigües de Sagunt garantix el proveïment i sanejament de l'aigua durant l'alarma sanitària pel Coronavirus

Aigües de Sagunt garantix el proveïment i sanejament de l'aigua durant l'alarma sanitària pel Coronavirus - (foto 1)
  • La direcció recomana no eixir de casa per a comprar aigua, ja que l'aigua de l'aixeta presenta les màximes garanties de qualitat, i posa a disposició el telèfon d'atenció al client 962825348 i d'avaries 962825006

Aigües de Sagunt garantix el proveïment i sanejament de l'aigua durant l'alarma sanitària pel Coronavirus. Així ho va decidir el Comité de Crisi d'Aigües de Sagunt el passat 12 de març després d'aprovar i aplicar immediatament el seu Pla de Contingència que inclou mesures d'autoprotecció recomanades per les autoritats sanitàries i municipals. El personal continua treballant per a assegurar el subministrament d'aigua potable a totes les llars amb la màxima garantia habitual.

Donada la situació d'alerta provocada pel COVID-19, les diferents autoritats competents han anat adoptant una sèrie de mesures orientades a protegir la salut i la seguretat dels ciutadans, contindre la progressió de la malaltia i reforçar el sistema de salut pública. Davant esta situació, el compromís d'Aigües de Sagunt per a mantindre el servici de les infraestructures hidràuliques que gestiona és total.

S'han elaborat protocols que garantixen una ràpida substitució del personal, en cas que poguera veure's afectat per la malaltia, amb l'objectiu de garantir sempre el funcionament efectiu, especialment de les plantes potabilitzadores, així com garantir el subministrament d'aigua potable en alta i en baixa a tots els municipis als quals oferixen servici, la correcta operació de les estacions depuradores i el manteniment de les xarxes d'aigua potable, sanejament i col·lectors de depuradores.

Dins de les mesures del Pla de Contingència, orientat a assegurar la qualitat i quantitat del servici d'aigua potable i de depuració, així com la salut de tot el personal encarregat de proporcionar-lo, està el tancament de les oficines d'atenció al client d'Aigües de Sagunt com a mesura preventiva davant el COVID-19, per este motiu es posen a disposició els telèfons d'atenció al client 962825348 i d'avaries i emergències 962825006, que estan reforçats en estos moments per personal addicional, a més de l'oficina virtual www.aiguesdesagunt.es per a realitzar qualsevol consulta.

Una altra de les mesures és la suspensió dels talls de servici de l'aigua, per a garantir el subministrament bàsic d'aigua potable a tots els clients mentre dure esta situació. S'ha establit la suspensió de les obres no urgents o que no afecten sensiblement la garantia en l'operativa del servici i es mantenen els treballs de reparacions greus o molt greus en la xarxa de proveïment. A més, s'han pres les mesures necessàries per a disposar d'un bon aprovisionament de materials i reactius químics, que permeten afrontar amb total garantia esta situació.

D'altra banda, s'han establit com a criteri general, polítiques de teletreball per a tot el personal d'Aigües de Sagunt als quals els és possible continuar fent les seues tasques des de casa. S'han dividit els equips operatius i rotatius de confinament, amb la finalitat de garantir baixes eventuals per contagi, que garantixen el manteniment i la qualitat de l'operativa del servici. Addicionalment s'han previst equips d'intervenció immediata confinats i preservats, en cas que foren necessaris en l'operativa del servici, i s'ha format a tot el personal en mesures d'autoprotecció, se'ls ha subministrat les EPIS de treball i s'exigix un compliment molt estricte sobre este assumpte.

Des de la direcció d'Aigües de Sagunt asseguren que este pla es revisa periòdicament i s'adapta en funció de com es desenvolupe la crisi sanitària, per a garantir el servici amb absoluta normalitat. A més, la direcció posa en valor la col·laboració, el compromís i la consciència responsable de tot el personal per a contribuir al normal funcionament del servici i a la resposta de l'alarma generada. Recomanen no eixir de casa per a comprar aigua, ja que en l'aixeta de casa hi ha aigua a bastament i amb les màximes garanties de qualitat. No isques, #quedatacasa.

Pujar