elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ruth Merino, de portaveu de Ciutadans a consellera clau amb el PP

Ruth Merino, de portaveu de Ciutadans a consellera clau amb el PP
  • La castellonenca ha afirmat davant els mitjans que sent el pes de “una gran responsabilitat” però es considera “una dona forta”

El nou president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha donat a conéixer aquest dimecres els noms que compondran el nou Consell.

Entre ells estarà la castellonenca Ruth Merino, qui ostentarà la conselleria clau en matèria de comptes públics: la d'Economia, Hisenda i Administració Pública.

A més, suma la cartera d'Economia, que en els últims anys ha estat esqueixada en un altre àrea, per a unir-se de nou a la d'Hisenda.

Així mateix, serà la pròxima portaveu del Consell que donarà compte davant els mitjans cada divendres de les novetats del Govern autonòmic.

La nova portaveu del Consell he fet les seues primeres declaracions als mitjans a la seua arribada al Palau de la Generalitat per a reunir-se amb Carlos Mazón i ha dit sentir-se "molt il·lusionada" i amb un gran pes de "responsabilitat".

Sobre el seu gran pes en el nou Executiu -cal recordar que ve del partit Ciutadans i porta a penes uns mesos com a responsable econòmic en el PP- ha dit que ella "sempre" ha sigut una dona "forta".

D'aquesta manera, Merino ha passat en pocs mesos de ser la portaveu de Ciutadans en Les Corts a ser la portaveu del Consell de PP-Vox.

Tot això després de dimitir del partit taronja el mes de gener passat per sentir-se disconforme amb la direcció que estava prenent Ciutadans després de la seua desfeta electoral.

Qui és Ruth Merino?

Ruth Merino Peña, nascuda a Castelló, és llicenciada en Ciències Econòmiques per la Universitat de València i funcionària de carrera com a tècnica d'Hisenda de l'Estat treballant en l'Agència Tributària.

Des de 2019 ha sigut diputada en Les Corts per Ciutadans, i portaveu de 2021 a 2023 del partit que va abandonar poc abans de sumar-se al projecte del popular Carlos Mazón. Després de la seua dimissió va demanar el reingrés en l'Agència Tributària el gener passat.

Pujar