Castellano

Rocafort es vesteix de llarg per a celebrar la festivitat del 9 d'Octubre

Rocafort es vesteix de llarg per a celebrar la festivitat del 9 d'Octubre
  • Les activitats per a tota la família seran les protagonistes del programa de festes organitzat per l'Ajuntament de Rocafort

MÉS FOTOS
Rocafort es vesteix de llarg per a celebrar la festivitat del 9 d'Octubre - (foto 2)

Com cada 9 d'Octubre, els valencians celebrem el dia gran de la nostra Comunitat. Un dia on les nostres tradicions, músiques, festes i records estan més presents que mai, però on sens dubte la història cobra un protagonisme especial. Cada 9 d'octubre festegem l'aniversari de l'entrada de Jaume I a la ciutat de València per a alliberar-la del domini musulmà.

És per açò que, per tercer any consecutiu Rocafort presenta un pla d'activitats especial per a commemorar el dia de la Comunitat Valenciana. Es tracta d'un esdeveniment que començarà el pròxim dia 5 d'octubre en la Casa de la Cultura i que conclourà amb un correfocs pels carrers del poble el dia 9 a la vesprada.

L'Ajuntament ha dissenyat un programa variat quant al tipus d'activitats es refereix i pensat per a tota la família. Correfocs, poesia, teatre i música en directe són algunes de les apostes del consistori per a celebrar el dia gran de València.

"Com a novetat enguany s'ha introduït el concert de joves que tindrà lloc el dilluns a la nit. És alguna cosa que pensàvem que faltava i amb el qual esperem arribar a més gent encara" apunta la regidora de Cultura, Julia Cañizares. "És una festa que els anys anteriors ha tingut molt bon acolliment entre els veïns, i esperem que enguany siga igual o fins i tot millor".

A més, aquestes festes són presentades als veïns com uns dies on l'alegria i el color són els protagonistes, però també com un moment de trobada amb el qual promoure el diàleg des de les pròpies arrels per a així aconseguir un futur molt més inclusiu i participatiu.

Un programa per a tota la familia

Les activitats programades per a la celebració de Sant Dionís a Rocafort són les següents:

Per a donar el tret d'eixida a quatre dies de festa, el divendres 5 d'octubre a la vesprada tindrà lloc en la Casa de la Cultura una activitat dirigida principalment als xiquets. Un contacontes narrarà als més xicotets les 'Llegendes valencianes' més importants, combinant la història i la diversió en una vesprada plena d'emocions.

Més tard aqueix mateix dia, a les 20h, se celebrarà un concert a l'aire lliure on piano, xel-lo i violí amenitzaran al públic que s'acoste fins al Claustre del poble. El concert serà a càrrec de Artem Trio, un jove trio que es va formar a Holanda l'any 2015 i que, en aquests últims anys, ha obtingut el primer premi en el Concurs Internacional de Música de cambra de Montserrat i el tercer premi en el Concurs Internacional de Música de cambra de JJMM de Vinaròs.

El dissabte 6 a la nit, en els Jardins de la Casa de la Cultura serà la tradicional 'Nit Estellés'. Des de les 20h els veïns podran gaudir d'un sopar popular de sobaquillo amenitzat amb música i poesia. D'una banda, la música estarà a càrrec de J. V. Tallada mentre que el poeta convidat enguany serà el valencià Alexandre Navarro.

Ja el diumenge a la vesprada, els carrers de Rocafort s'ompliran d'art en forma de teatre. La companyia Maduixa Teatre representarà l'espectacle visual "Meganimals". A través de grans estructures inflables combinades amb música, cançons i balls, la companyia farà que els assistents a aquest peculiar cercaviles redescobrisquen els misteris de la naturalesa.

La principal novetat del programa d'enguany arriba el dilluns 8 a la nit, quan els joves podran gaudir del concert de Skatuttipresto. El grup, que defineix la seua música com Ska-Rock, està format per 10 amics de Godella i actuarà en la Plaça d'Espanya a partir de les 22.30h.

I finalment, el dia gran les festes serà el 9 d'Octubre moment el que es recordarà l'entrada de Jaume I al Regne de València a través d'un gran Correfocs, organitzat per l'Ajuntament en col·laboració amb la Confraria de Santa Bàrbara de Rocafort. Una última gran activitat de la qual podran gaudir tots els veïns i amb la qual es posarà el fermall final a quatre dies de festes.

Pujar