Castellano

Rocafort es prepara per a transformar-se amb motiu de les seues Festes Majors

Rocafort es prepara per a transformar-se amb motiu de les seues Festes Majors
  • Del 17 al 29 d'agost se celebra aquesta cita ineludible per a xicotets i majors de la localitat que es bolquen en les seues festes durant deu dies intensos

MÉS FOTOS
Rocafort es prepara per a transformar-se amb motiu de les seues Festes Majors - (foto 2)
Rocafort es prepara per a transformar-se amb motiu de les seues Festes Majors - (foto 3)
Rocafort es prepara per a transformar-se amb motiu de les seues Festes Majors - (foto 4)
Rocafort es prepara per a transformar-se amb motiu de les seues Festes Majors - (foto 5)
Rocafort es prepara per a transformar-se amb motiu de les seues Festes Majors - (foto 6)

Rocafort es prepara per a brillar en els pròxims dies. La localitat valenciana acull del 17 al 29 d'agost les Festes Majors, un esdeveniment en el qual el poble ix al carrer i és l'autèntic protagonista de totes i cadascuna de les activitats que en ell es realitzen. Entre els actes més destacats estan la Nit de Paelles, el Carnestoltes o la Cavalcada infantil, encara que hi ha una infinitat de propostes per a tots els gustos i edats.

Perquè si hi ha alguna cosa que destaquen d'aquests festejos des de l'Ajuntament de Rocafort és el caràcter veïnal i l'alta participació de totes les associacions del poble: "Vivim en un poble que convida a la convivència, a perdre's per les seues places, carrers i a conversar en els seus racons", destaca l'alcalde de la localitat, Víctor Jiménez.

Una de les cites indiscutibles de l'agenda festera és la Nit de Paelles, que tindrà lloc el dissabte 18 d'agost a partir de les 20:30 i al que seguirà un concert del grup 'Dacapo'. Un dia abans, el 17, es donarà el tret d'eixida al programa fester amb el pregó en la plaça Major. El diumenge 19 d'agost destaca l'activitat que s'ha preparat per als més xicotets en el Parc de la Llum-Pocoyó, on s'instal·larà un tobogan aquàtic. Aqueixa nit, a més, se celebrarà un sopar popular en la plaça d'Espanya.

Un altre dels dies grans de les festes serà el dijous 23 d'agost, amb el carnestoltes nocturn que també tindrà la seua versió infantil dos dies abans, el 21 d'agost a partir de les 18:30 i amb pequedisco posterior. Un dia molt especial per als veïns de Rocafort com també ho serà el diumenge 26 d'agost, quan se celebre la Duta de Santa Bàrbara a les 22:00 i la posterior Cordà, en la plaça Major.

Així mateix, cal destacar que del 24 al 26 d'agost s'instal·larà un mercat ambulant artesanal en la plaça d'Espanya amb ambientació temàtica per a l'ocasió. Exhibicions de pilota, berenars populars, jocs gegants, balconada, playbacks, cercaviles, pujada de bandes amb música i mascletà són solament algunes de les activitats que s'aniran desenvolupant durant aquests dotze dies de festes.

La gastronomia també és protagonista en unes festes en les quals els berenars, esmorzars i sopars populars constitueixen no solament una excusa per a reunir-se sinó tota una cita ineludible per als veïns.

Són unes festes en les quals el poble es bolca, ja no solament en la seua participació sinó en la seua organització. En aquest sentit, Julia Cañizares, regidora de Cultura i Festes, agraeix "la implicació i participació del veïnat, que és la millor base. I avancem en millores com la reducció dels residus produïts i altres possibles molèsties al veïnat, també reforcem el servei de neteja. Volem unes festes respectuoses amb tots, netes, amb consciència per a celebrar millor la nostra convivència ".

Punts violeta contra les agressions sexuals

Durant aquests dies de celebració, l'Ajuntament, a través de la regidoria d'Igualtat, instal·larà Punts Violeta, on les dones voluntàries informaran i previndran contra les agressions sexuals. Està previst que aquests Punts s'instal·len en diferents llocs del municipi durant els dies de major afluència de públic.

La seua finalitat és conscienciar, prevenir i gaudir la festa sota el respecte cap a les dones. A més d'aquestes carpes informatives, es col·locaran cartells amb el lema 'Tinguem la festa en pau' per a aconseguir que les festes siguen segures per a totes les dones, un espai de diversió i llibertat.

Pujar