Castellano

Rocafort balla al ritme del folk en una nova edició del Rocafolk

Rocafort balla al ritme del folk en una nova edició del Rocafolk
  • Els jardins de Vila Amparo es converteixen en l'escenari de la huitena edició del festival de música folk

MÉS FOTOS
Rocafort balla al ritme del folk en una nova edició del Rocafolk - (foto 2)
Rocafort balla al ritme del folk en una nova edició del Rocafolk - (foto 3)

Bona música i millor ambient. Aquestes són les dues premisses amb les quals es presenta la huitena edició del *Rocafolk, que en aquest 2019 se celebrarà el pròxim cap de setmana- els dies divendres 10 i dissabte 11 de maig - en la localitat valenciana de Rocafort. Una cita diferent amb la que els assistents s'introduiran en la música folk i en els plans primaverals.

En aquesta nova edició, el festival de música folk estrena nou nom (‘Rocaflok’) i ho fa convençut que així representarà molt millor als seus veïns: “És concís, potent i representatiu del nostre poble”. Però a més, també canvia d'ubicació, deixant arrere els jardins de la Casa de la Cultura per a omplir de vida els jardins de la qual fora la residència del poeta Antonio Machado: Vila Amparo, que des de finals de l'any passat és de propietat pública i patrimoni del veïnat rocafortano

Des de l'Ajuntament de Rocafort, com a principal organitzador de l'esdeveniment, asseguren que en aquesta nova edició es mantindrà “el bon ambient de sempre” però acompanyat d'importants novetats que contribuiran a la consolidació de la trobada.

“La música que hi haurà és de gran qualitat i l'entorn és insuperable, però és que a més la motivació solidària i el rerefons social que té el Rocafolk el converteixen en una cita imprescindible” assegura en declaracions a elperiodic.com Julia Cañizares, regidora de Cultura del consistori, qui no dubte a convidar a tot aquell que li agrade o senta curiositat pel folk a acostar-se a Vila Amparo aquest cap de setmana.

 I és que, com cada any els beneficis que s'obtinguen de les vendes en la barra durant els dos dies de festival aniran destinats a una fi benèfica. En aquesta ocasió l'organització triada ha sigut l'ONG Stop FMF (Associació Espanyola de Febre Mediterrània Familiar i Síndromes Autoinfamatorios).

Però a més, tal com explica Cañizares, aquest festival porta en el seu ADN el caràcter social: i si en l'anterior edició es va posar l'accent principalment en el tema dels refugiats, en aquesta ocasió s'ha enfocat “cap a l'alimentació sostenible i el comerç de proximitat”. Amb l'elecció d'aquesta temàtica l'Ajuntament pretén conscienciar sobre les possibilitats de millorar l'alimentació de manera sostenible entre els assistents, i per a això s'han preparat diferents tallers programats al llarg dels dos dies de festa i pensats per a tota la família. Per exemple, aquesta prevista la celebració d'un taller d'interpretació etiquetes en el que segur donaran tips i consells molt interessants per al dia a dia.

En la mateixa línia, s'han inclòs en la programació degustacions de menjar ecològic, xarrades i tallers infantils, tot això amb la vista posada a continuar consolidant el Rocafolk com a cita de referència en el panorama musical valencià.

Concerts i activitats

“L'essència d'aquest festival és potenciar als músics del nostre entorn i donar a conéixer la música mediterrània” explica la responsable de Cultura en el municipi, és per això que per a definir la programació d'enguany des del consistori s'ha apostat per la varietat dins de l'estil.

Les portes de l'emblemàtic edifici – situat en l'Avinguda Dr. Eugenio López-Trigo – s'obriran el divendres 10 de maig a les 18 hores per a acollir en primer lloc un taller infantil, presentat sota el nom ‘Música de paper, creativitat amb llavors’ i que serà a càrrec de Bufona Balaguer. A més, a les 19 hores i ja dirigit per a un públic de totes les edats se celebrarà un taller sobre alimentació sostenible, impartit per Naturalment (una botiga de comestibles i especialitats a Rocafort).

Les actuacions musicals començaran a sonar el divendres a partir de les 19 hores aproximadament, moment en el qual el folk valencià més clàssic omplirà l'ambient de ritme gràcies a la música del grup Tres fan Ball.

Ja el dissabte, serà el torn del rock d'autor que proposa Òscar Briz (actuació a les 18.30 hores) i de la revisió tan actual de la nostra tradició amb una narrativa contemporània que fan Els Jóvens, que prengueren el relleu a partir de les 20.30 hores.

Pujar