Castellano

Riba-roja del Túria llança una campanya per a ajudar a un xiquet ucraïnès ferit en guerra

Riba-roja del Túria llança una campanya per a ajudar a un xiquet ucraïnès ferit en guerra
  • Al xicotet Tjoma li van amputar el braç esquerre després d'un bombardeig a Kíev

Des de Riba-roja del Túria han llançat un micromecenatge per a ajudar a un menor ucraïnès que va ser amputat del braç per una bomba de guerra.

“Tjoma és un xiquet ucraïnès de 8 anys. La casa dels seus avis a la regió de Kíev va ser bombardejada i destruïda al març de 2022. El pare de Tjoma va morir quan va llançar el seu cos com a escut sobre el seu fill menor per a protegir-ho d'una bomba, salvant així la vida del menor. No obstant això, el braç esquerre del xiquet va resultar greument ferit i amputat el mateix dia” compta Oksana Shpakovych, en una campanya que ha posat en marxa en la plataforma GoFundMe amb la finalitat d'ajudar al menor en la seua nova vida.

A més del seu pare, el germà de Tjoma, de 10 anys, va morir en el mateix atac i la seua mare no estava a casa quan va esclatar la bomba.

La dona va haver de caminar durant sis hores a través dels llogarets en la zona de guerra a través de múltiples llocs de control militars per a arribar a veure al seu fill a l'hospital.

Fa a penes uns dies, Tjoma i la seua mare van arribar com a refugiats a València, Espanya, on actualment es troben allotjats per una família espanyola.

Què necessita?

Fons per a la sanitat, present i futur. El braç de Tjoma va ser amputat en un hospital militar. Es troba en mal estat i actualment requereix cites mèdiques amb especialistes en traumatologia diverses vegades per setmana. Encara que la sanitat pública a Espanya és bona, els costos sanitaris futurs de Tjoma i Oksana són desconeguts i és probable que siguen elevats, a causa de la gravetat de la seua lesió. És molt probable que necessite una pròtesi, encara que ara mateix no es coneixen del tot els detalls. També és probable que necessite fisioteràpia contínua.

Fons per als costos bàsics de vida i un nou començament. Tjoma i Oksana van perdre a la seua família immediata i tenen un sistema de suport molt limitat. Oksana és mestra de jardí d'infants, no parla anglès ni espanyol, la qual cosa significa que les oportunitats d'ocupació per a ella són realment limitades ací a Espanya. A més, necessita estar disponible per a portar al seu fill a les seues moltes cites mèdiques. Encara que actualment estan allotjats i tenen les necessitats bàsiques cobertes ara com ara, necessitaran començar la seua vida novament des de zero.

Fons per a teràpia i suport psicològic. Després de suportar un trauma i una commoció tan gran, tant Tjoma com Oksana necessiten teràpia psicològica a curt i llarg termini. Tjoma va romandre conscient durant en tot moment durant l'exposició i recorda tot vívidament, a més de suportar el duel de la perduda del seu pare i germanet. Actualment s'estan realitzant esforços per a trobar accés a un terapeuta en línia de parla ucraïnès o rus. No obstant això, la teràpia és costosa i no poden pagar-la sense ajuda.

Pujar