Castellano

El col·legi Camp de Túria de Riba-roja cobreix la seua pista esportiva amb ajuda de la Diputació

El col·legi Camp de Túria de Riba-roja cobreix la seua pista esportiva amb ajuda de la Diputació
  MÉS FOTOS
  El col·legi Camp de Túria de Riba-roja cobreix la seua pista esportiva amb ajuda de la Diputació - (foto 2)
  El col·legi Camp de Túria de Riba-roja cobreix la seua pista esportiva amb ajuda de la Diputació - (foto 3)
  El col·legi Camp de Túria de Riba-roja cobreix la seua pista esportiva amb ajuda de la Diputació - (foto 4)
  El col·legi Camp de Túria de Riba-roja cobreix la seua pista esportiva amb ajuda de la Diputació - (foto 5)
  El col·legi Camp de Túria de Riba-roja cobreix la seua pista esportiva amb ajuda de la Diputació - (foto 6)

  Una de les principals reivindicacions a nivell educatiu en Riba-roja era la petició d'una coberta per a la pista esportiva del col·legi públic Camp de Túria. Aquesta actuació és ja una realitat amb la subvenció de 75.000 euros concedida per la Diputació de València, que permet practicar esport en les instal·lacions del col·legi en qualsevol condició meteorològica.

  D'aquesta forma, la Diputació dóna resposta a aquesta inquietud de les veïnes i veïns de Riba-roja i la comunitat educativa del col·legi Camp de Túria, que tenen entre les seues prioritats la de practicar esport en les millors condicions possibles. Aquesta idea va en la línia de la política esportiva de la Diputació, que en la seua gestió anteposa "el bon estat de les infraestructures i el suport incondicional a l'esport base i femení", segons ha assenyalat el president, Jorge Rodríguez, que ha visitat el col·legi Camp de Túria acompanyat per la diputada d'Educació, Mercedes Berenguer i la diputada Mª Carmen Contelles.

  En paraules del president, "aquest projecte resumeix alguns dels eixos de gestió d'aquesta Diputació, com el respecte per l'autonomia d'alcaldes i alcaldesses a l'hora de decidir les obres que els demanen els seus veïns; l'interès per obres que repercuteixen en la qualitat de vida de les persones; la millora d'instal·lacions i serveis en els centres educatius i la pràctica de l'esport en les millors condicions possibles".

  Per a l'alcalde, "la implicació de la Diputació amb Riba-roja va molt més allà d'aquesta subvenció per a cobrir la pista del col·legi Camp de Túria, i es demostra en les nombroses actuacions en els nostres carrers, edificis públics i espais urbans que hem pogut emprendre amb els plans provincials i en el suport continu a iniciatives o projectes de desenvolupament de la nostra economia local, com el manteniment del jaciment arqueològic de València la Vella, la recuperació del Barranc dels Moros o la promoció turística de Riba-roja".

  Per la seua banda, la directora del centre, Mónica Ronda, ha explicat que "la pista esportiva està en una esplanada als peus de la muntanya en la que fa una calor insuportable i això dificultava molt la pràctica d'esport per a les xiquetes i xiquets del col·legi". La directora ha agraït a la Diputació la subvenció per a executar una obra que "per a nosaltres ha sigut molt important, així com un somni per als xiquets i les famílies". En la mateixa línia s'han expressat els alumnes del col·legi Camp de Túria, encantats de poder fer esport "encara que faça molt de sol o ploga".

  Inversions en Riba-roja

  Entre 2016 i 2017, la Diputació va invertir 1.965.000 euros en aquest municipi del Camp de Túria, uns 700.000 euros més que en el període 2014-2015. Entre les inversions destaquen els 900.000 euros del pla d'Inversions Sostenibles (IFS), una línia d'ajudes nova que ha impedit que el romanent de la institució acabara en els bancs per a invertir-ho en els municipis, i els 422.000 euros del pla de Serveis i Obres Municipals (SOM).

  Amb aquestes partides, Riba-roja ha asfaltat diferents vies del polígon El Oliveral; ha habilitat la planta baixa de l'antiga llar del jubilat; ha condicionat locals per a les associacions del municipi; ha construït un carril bici que connecta les urbanitzacions de la zona nord i ha adquirit un autobús per al servei de transport urbà, entre altres actuacions amb fons provincials.

  Rodríguez ha aprofitat la seua visita a Riba-roja per a anunciar les noves inversions que rebrà en els pròxims mesos el municipi de la Diputació. En total, prop de 870.000 euros que inclouen ajudes per a reparar danys causats per les pluges, el Fondo de Cooperació que permet destinar prop de 200.000 euros a inversió o despesa corrent, el pla de millora d'espais educatius, el pla d'ocupació per a persones majors de 55 anys, el Pla de Camins i els més de 400.000 euros del SOM, amb els quals s'engegaran noves actuacions de millora d'espais públics decidides per l'equip de govern local.

   

  Pujar