22 de setembre de 2020 22/9/20

'Retrobem' estrena imatge i aposta per una “obertura” més enllà de les bandes valencianes

'Retrobem' estrena imatge i aposta per una “obertura” més enllà de les bandes valencianes - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  'Retrobem' estrena imatge i aposta per una “obertura” més enllà de les bandes valencianes - (foto 2)

  L'Àrea de Cultura de la Diputació de València repartirà 1.000 discos i 400 partitures per a banda a les societats musicals valencianes amb l'objectiu d'enriquir el seu repertori amb compositors valencians.

  Així ho ha anunciat aquest matí en roda de premsa el diputat de Cultura, Xavier Rius, durant la presentació del nou CD amb els enregistraments de les bandes que van guanyar en les respectives seccions del Certamen de la Diputació. Al costat d'ell, han acudit a l'acte els assessors musicals Vicent J. Soler i Pablo Sánchez, el cap de servei de Cultura, Josep Joan Vidal Borràs, i el representant de la FSMCV.

  “Aquest disc és una magnifica mostra per a la promoció de la música de banda valenciana” ha assenyalat el Diputat durant la seua intervenció. Una visió que també han compartit els seus companys de taula, entre ells Josep Joan Vidal, qui ha remarcat l'aposta de la institució per aquest esdeveniment: “Fins ara el Certamen estava molt aferrat a les bandes, però des de l'any passat s'ha anat obrint a un públic major. Volem que la gent conega el potencial de les nostres bandes” ha assenyalat.

  El disc del Certamen de Bandes de la Diputació de València comptarà amb els enregistraments de la Societat Artístic-Musical de Picassent, la Va unir Musical Santa María del Puig; la Banda Artístic-Cultural de Montaverner; la Associació Música Jove de València; i la Va unir Musical de Benaguasil.

  Retrobem estrena imatge

  A més de l'edició d'aquest nou repertori en el dia d'avui s'ha donat a conèixer la nova imatge de Retrobem. Una nova imatge gràfica que ha sigut encarregat a la dissenyadora alemanya establida a València, Juliane Petri, i que segons ella mateixa ha explicat està inspirat en els concordes de notes redones.

  Aquesta trobada entre bandes valencianes, que se celebra anualment, aquesta orientat a difondre l'obra dels compositors valencians i la seua divulgació mitjançant una sèrie de concerts. Per a aquesta nova edició, s'han engegat importants novetats com per exemple la incorporació d'un reconeixement a aquelles bandes i directors que han sigut guardonats en diverses edicions del Retrobem.

  En aquesta mateixa línia, s'ha anunciat que els pasdobles escollits per al 2019 seran d'un compositor valencià i de nova creació per a així motivar a la participació de compositors joves.

  Propostes polítiques

  Una de les novetats que ha presentat el Diputat de Cultura aquest matí, és la intenció que es té des de l'Àrea de Cultura de donar suport a la pròxima candidatura que la ciutat de Llíria presentarà davant la UNESCO. La candidatura serà presentada en 2019 i a través d'ella se cerca que siga reconeguda com a ‘Ciutat musical’.

  D'altra banda, la Diputació de València en col·laboració amb la CESM ha anunciat que aquest mes de novembre, s'ha presentat una iniciativa política en forma de declaració institucional. En aquesta declaració, s'insta al Govern Central a aplicar una significativa rebaixa en el tram d'IVA que s'aplica a la compra d'instruments musicals.

  Pujar