elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
25-N COMUNITAT VALENCIANA

Repassa amb elperiodic.com els principals actes del 25-N en la Comunitat Valenciana

Repassa amb elperiodic.com els principals actes del 25-N en la Comunitat Valenciana
  • Aquest mitjà digital recull les activitats programades en aquesta jornada habitada i les entrevistes als seus protagonistes

De nord a sud, la Comunitat Valenciana es tiny de morat per a dir basta a la violència de gènere, una xacra de la qual la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha detectat 13.130 casos a través del programa de garbellat de detecció contra la violència de gènere que es va implantar de forma pilot en tots els departaments en 2013.

En el que portem d'any, els registres provisionals indiquen que s'han realitzat un total de 48.335 garbellats i s'han emplenat 4.150 informes mèdics de presumpta violència de gènere en la Comunitat Valenciana. Per províncies, són 25.970 garbellats a Alacant, 18.413 a València i els 3.952 restants a la província de Castelló.

Aquests garbellats han permés aflorar 1.194 casos de violència de gènere (522 a Alacant, 537 a València i 135 a Castelló). Es tracta de xifres similars a les d'abans de la pandèmia, en 2019, quan es va registrar un total de 1.422 casos positius de violència de gènere.

Davant aquesta situació, les administracions s'han posat a la feina per a organitzar diverses activitats reivindicatives i que sensibilitzen contra la violència de gènere.

Des d'elperiodic.com hem recollit en un especial, que pots consultar ACÍ, totes les activitats programades pels ajuntaments i col·lectius socials que tenen en aquest divendres 25 de novembre la seua principal agenda d'actes.

Encara que són moltes els actes realitzats durant aquest mes de novembre, el dia central és aquest divendres, Dia Internacional per a l'Eliminació contra la Violència a les Dones.

Així mateix, elperiodic.com ha entrevistat les protagonistes d'aquesta jornada. Des de Castelló, Sueca, Oropesa, Almassora, Altea, Burjassot, Paiporta, Borriana, Moncofa, Nules, Torrent, Benicàssim, Onda o Vila-real, són alguns dels municipis que han mostrat la seua repulsa a la violència que pateixen les dones i que arriba a perjudicar la resta dels seus familiars.

Des d'elperiodic.com ens unim a la seua lluita per a acabar amb aquesta mena de violència.

 

Pujar