elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rànquing de les destinacions turístiques valencianes més buscats pels espanyols per a celebrar el Nadal

Rànquing de les destinacions turístiques valencianes més buscats pels espanyols per a celebrar el Nadal
  • Alacant, València, Benidorm, Alcoi, Xixona i Morella encapçalen la llista de cerques de Google sobre què fer durant el Nadal en la Comunitat Valenciana

Alacant, València, Benidorm, Alcoi, Xixona i Morella encapçalen la llista de cerques de Google sobre què fer o veure durant el Nadal en la Comunitat Valenciana, segons l'estudi realitzat per l'empresa de posicionament agenciaseo.eu per al Clúster d'Empreses Innovadores per al Turisme de la Comunitat Valenciana (ADESTIC) sobre l'interés que genera en internet la Comunitat Valenciana durant les festes nadalenques a nivell nacional.

El rànquing, realitzat entre els principals municipis i destinacions turístiques, tant de costa com d'interior, indica que Alacant registra el 35% del total de les cerques, seguit de València, amb el 32%, Benidorm, amb el 13%, Xixona, amb el 5,3%, Alcoi amb el 4%, Morella, amb el 3%, i Altea i Elx, amb el 2,5%. Li segueixen, fins a la desena posició, Peníscola, amb el 1,6% i Xàtiva amb el 1,1%.

Altres municipis que apareixen, fins a completar la llista dels 20, són Calp, Torrevella, Guadalest, Dénia, Bocairent, Gandia, Santa Pola, Oriola, Villena, Benicàssim, Castelló, Cullera.

El mateix estudi analitza també l'interés entre els usuaris de l'en el cercador més popular del món sobre actes o esdeveniments nadalencs populars concrets. En aquest nínxol de cerques, apareixen el Betlem d'Alacant, amb 30.790 consultes, seguit de la Cavalcada de València, amb 24.610.

Entre els municipis de menys de 100.000 habitants de les tres províncies, la cavalcada més buscada és la d'Alcoi, declarada Festa d'Interés Turístic Nacional; i en pesebres, és el Monumental de Xàtiva, catalogat com el més gran d'Espanya. També genera interés entre els internautes en Google la Fira del Torró de Xixona, prèvia als dies grans de la campanya nadalenca, o la tradicional Festa dels Enfarinats d'Ibi, que se celebra cada 28 de desembre. Ambdues apareixen en la classificació d'esdeveniments més consultats a la Comunitat Valenciana.

València i Alacant entre les ciutats d'Espanya amb més cerques nadalenques
D'altra banda, Alacant i València se situen en cinquena i sisena posició, respectivament, del top 10 de les cerques de Nadal en Google per ciutats espanyoles amb major nombre d'habitants i població turística. Per davant, estan Madrid, Barcelona, Màlaga i Sevilla. Per darrere, Múrcia, Saragossa, Bilbao, Mallorca i Las Palmas.

Un altre de les dades de l'informe és que les principals cerques entorn del Nadal es realitzen en els mesos de novembre, desembre i gener, amb augments de consultes del 800% respecte a la resta de l'any.

L'adaptació de les estratègies de promoció concorde a les preferències i els gustos dels visitants

Un altre de les dades de l'informe és que les principals cerques entorn del Nadal es realitzen en els mesos de novembre, desembre i gener, amb augments de consultes del 800% respecte a la resta de l'any.

Per al director de l'empresa experta en màrqueting digital agenciaseo.eu, Roberto Gorraiz, i per al president de Adestic, Santiago Sanus, aquest estudi aporta informació de gran utilitat de cara a conéixer la projecció i interés turístic que genera la Comunitat Valenciana durant el període nadalenc.

Així mateix, ressalten que les eines de tendències de cerca i posicionament “proporcionen valuosa informació sobre els interessos dels potencials visitants per a adaptar les estratègies de promoció i posicionament i donar major visibilitat a l'oferta de les ciutats i municipis de la Comunitat Valenciana, tant des del sector privat com des de les administracions públiques”.

En aquest sentit, Sanus ressalta que un dels objectius del clúster és posar tota la tecnologia de les empreses valencianes, més concretament de les traveltech, a la disposició del sector turístic”. De fet, assegura que ja són molts els destins els que estan treballant amb elles per a adaptar l'oferta a les necessitats i preferències dels turistes.

Pujar