16 de gener de 2021 16/1/21

“Vicente Camarasa, el capità del primer ascens”, l'exposició que recupera el relat històric de Vicente Camarasa com a jugador de la societat llevantinista

“Vicente Camarasa, el capità del primer ascens”, l'exposició que recupera el relat històric de Vicente Camarasa com a jugador de la societat llevantinista - (foto 1)

  El diumenge 2 de juny de 1963, Vicente Camarasa va capitalitzar l'atenció dels instants previs del duel que va enfrontar al Llevant i a l'Esportiu de La Corunya en l'Estadi de Vallejo. No era un partit qualsevol. La societat blaugrana tenia una cita amb la història per a projectar-se cap al llindar desconegut de la Primera Divisió. Era un desafiament perseguit per l'entitat granota.

  Aquella vesprada, Vicente Camarasa es va cenyir el braçalet de capità. Era un acte que repetia de manera quotidiana en aquells temps. Camarasa va ser el capità de la inoblidable temporada 1962-1963. El futbolista va departir amb Veloso en els minuts anteriors a l'arrencada d'un partit que forma part de la història centenària del Llevant amb el feu del carrer d'Alboraia contextualitzant l'acció. Potser era un dels punts zenitals d'una carrera professional en la seua gran majoria vinculada a la institució llevantinista.

  L'exposició ‘Vicente Camarasa, el capità del primer ascens’, tracta de recuperar la memòria d'un futbolista amb ascendència en l'imaginari que conforma el llevantinisme. El pas del temps no ha esborrat la seua petjada davant la transcendència dels fets aconseguits. El relat històric està fixat. No obstant això, aquesta mostra, que està organitzada de manera conjunta per l'Ajuntament de Rafelbunyol, l'Àrea de Patrimoni Històric del Llevant U.E. i la Penya Vicente Camarasa de Rafelbunyol, rescata una profusa i rica documentació que lliga la figura de Vicente Camarasa al Llevant U.E. Aquesta exposició permet realitzar un recorregut històric que retorna la mirada cap a la segona meitat de la dècada dels anys cinquanta i primers dels seixanta amb el capità i el Llevant com a protagonistes.

  Els diferents contractes que van unir les destinacions de Camarasa i el Llevant U.E., les inscripcions del futbolista en la Federació, el seu deixant com a jugador del club granota a través de les actes dels partits oficials, documents privats que formen part de l'arxiu històric del Llevant U.E, i infinitat de fotos cedides per la Família Camarasa i el Llevant U.E. cobren vida en un mostrari que serà inaugurat dijous que ve 30 de gener a les 20.00 hores a la Sala d'Exposicions de Rafelbunyol, situada al carrer Camí Fondo, 2.

  Aquest esdeveniment començarà a les 18.30 hores amb una taula redona sobre Vicente Camarasa que tindrà com a escenari la Sala d'actes de la Casa de la Cultura de Rafelbunyol. L'exposició podrà visitar-se entre el 30 de gener i el 16 de febrer en les següents jornades i horaris. Divendres de 17.30 a 20.00 hores i dissabtes i diumenges de 10.00 a 13.00 hores i 17.00 a 20.00 hores. Existeix la possibilitat de concertar visites guiades contactant amb el telèfon 96 141 00 49.

  Pujar