elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rafelbunyol presenta el seu Pla Mobilitat Urbana Sostenible

Rafelbunyol presenta el seu Pla Mobilitat Urbana Sostenible

  Aquest matí, a l’Auditori Rafelbunyol, s’ha presentat el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Rafelbunyol. Una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

  Una presentació per a la que s’ha comptat amb la participació de l’alumnat del Col·legi i l’IES amb un mantenidor d’excepció, el monologuista local Óscar Tramoyeres, que ha dinamitzat i fet propera la informació sobre les línies principals que contempla el PMUS.

  El PMUS Rafelbunyol que serà aprovat en ple el pròxim mes de gener, ja s’ha publicat en el Butlletí Oficial de la Comunitat Valenciana i es troba ara en termini d’al·legacions i suggeriments que es poden aportar a través de la bústia a la pàgina web municipal.

  Un Pla realitzat amb l’ajuda de Conselleria i els fons FEDER, que té com a objectiu la implantació de formes de desplaçament més sostenibles en l'àmbit geogràfic de competència de l'Ajuntament de Rafelbunyol, prioritzant la reducció del transport individual motoritzat en benefici dels sistemes col·lectius i d'altres maneres no motoritzades de transport, desenvolupant al mateix temps aquelles maneres que facen compatibles la seguretat viària i la defensa del medi ambient, garantint, d'aquesta forma, una millor qualitat de vida per a la ciutadania.

  Durant la presentació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, l'alcalde, Fran López, destacà la importància de la sostenibilitat per a la millora de la qualitat de vida de les veïnes i veïns més joves de la població. "Aquest PMUS és per a vosaltres, en 2025-2030 podreu gaudir d’una població més sostenible, més moderna, amb millor accessibilitat, i menys contaminació. A la fi un futur millor i en un Rafelbunyol millor”, declarà el primer edil.

  Per la seua part, la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Antonia Romero, ha agraït als centres educatius locals la seua implicació en un dia tan important per al futur de Rafelbunyol com ha sigut hui, ja que "hem d'aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguen inclusius, segurs, resilients i sostenibles i, aquest pla, és la ferramenta que el farà possible", afirmà la regidora.

  Pujar