elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rafelbunyol es prepara un any més per a les seues esperades Festes Patronals i Populars

Rafelbunyol es prepara un any més per a les seues esperades Festes Patronals i Populars
  • El divendres dia 1 tindrà lloc la multitudinària nit de disfresses

  • Discomòbils, pilota valenciana, concursos, activitats per a xiquets i actes religiosos es barrejen en uns dies molt especials per al poble de Rafelbunyol

MÉS FOTOS
Rafelbunyol es prepara un any més per a les seues esperades Festes Patronals i Populars - (foto 2)
Rafelbunyol es prepara un any més per a les seues esperades Festes Patronals i Populars - (foto 3)

Un any més, arriba agost i Rafelbunyol s'engalana per celebrar les seues Festes Populars i Patronals, una convinació de tradició i innovació. Als tradicionals actes, s'uneixen activitats i espectacles nous pensats per al goig de tota la població.

Els festejos s'iniciaran oficialment el divendres, 25 d'agost, amb el ja popular "correbars", organitzat per AFER (Associació de Festes de Rafelbunyol), i el "txupinazo", amb el qual els festers i les festeres donaran el tret d'eixida a 12 dies de festes.

Els dies 26 i 27 d'agost tindrà lloc la Gran Festa de la Música, "Brilla Rafelbunyol", dos dies de concerts en els quals podrem gaudir amb les actuacions de Jo & Swissknife, Limbotheque, Lichis, Los Zigarros, Melissae, El Último Tributo i Pop 80's Dj Set.

A continuació, el dilluns 28 es celebrarà el "Dia de la Gent Gran". L'Ajuntament, acompanyat per la Banda "La Primitiva" de Rafelbunyol, arreplegarà als i les majors que enguany compleixen 75 anys a la Llar del Jubilat per acompanyar-los a la missa en acció de gràcies a la nostra Patrona la Mare de Déu del Miracle. Després, es realitzarà un menjar de fraternitat.
Per la vesprada, a les 18:30 hores, l'Orquestra Simfònica de "La Primitiva" de Rafelbunyol oferirà una actuació als jardins de la Residència. Eixe mateix dia es farà el lliurament dels premis corresponents a la Setmana Esportiva i la Setmana del Truc, Parxís, Escacs i Petanca a la Plaça de l'Ajuntament, i posteriorment es realitzarà un bingo.

Per donar fi a un dia replet d'actes, a les 22:30 hores, tindrà lloc un espectacle de varietats de Rosita Amores, amb l'actuació de Blanca Villa, Clara Esmeralda, Carlos Luna, Rossalinda i Alfredo Rey, seguit d'un festival "remember" a la zona Late Creueta.

Les activitats del dimarts 29 començaran ben prompte amb el "KamiKaze", un súper tobogan aquàtic de 12 metres de amplària, 14 d'altura i 30 de grandària, situat en la zona Late Creueta.
A partir de les huit de la vesprada, tindrà lloc la popular i esperada Nit de Paelles, una nit on el veïnat prepara i degusta el plat valencià per excel·lència amb els ingredients necessaris proveïts per part de l'Ajuntament. La nit continuarà amb música per amenitzar la vetllada, primer, amb l'orquestra "La Cruzada" a la Plaça de l'Ajuntament i, més tard, amb una discomòbil en la zona Late Creueta.
L'endemà, es celebrarà el Dia del Xiquet i la Xiqueta, per al qual s'han programat activitats durant tot el dia on els més menuts i menudes seran protagonistes: un parc infantil amb castells unflables, jocs d'aigua i tradicionals i tallers infantils. 

Així mateix, tindrà lloc la coneguda "Nit del Farolet", on els xiquets i xiquetes gaudeixen d'una vetllada diferent, fent el passacarrer, acompanyats de la banda de la Societat Musical "La Primitiva" i il·luminant els carrers amb les llums de centenars de farolets, elaborats amb carabasses, melons d'Alger i melons. Més tard, es celebrarà la III Nit de Playbacks, seguida d'una discomòbil a càrrec de Dj Torwho.
L'esport més tradicional, la pilota valenciana, és el protagonista el 31 d'agost quan es jugaran diferents partides al carrer per categories que conclouran a les 19 hores amb una partida de professionals. A les 19:30, una activitat de Body Combat, organitzada per Gym Rafel-X-Force.

A més, pel matí també tindrà lloc el "III Concurs de Truites", a les 10 hores i a la Plaça de l'Ajuntament, en el qual podran participar totes les persones interessades, acudint amb la truita feta de casa.
El Dia de la Pilota Valenciana ve ja lligat al sopar popular, una vetllada de germanor, seguida d'una discomòbil a la Plaça de l'Ajuntament, conclosa la qual tindrà lloc una altra discomòbil de Deejay Dex, en la zona Late Creueta, a la que ens acompanyarà una xaranga de la Colla de Tabaleters i Dolçainers l'Andana de Rafelbunyol.

Arribem a l'acte més multitudinari de totes les festes de Rafelbunyol: la nit de disfresses, el divendres 1 de setembre. Un acte en el qual participen més de 20.000 persones i per al qual s'estableix un gran dispositiu de seguretat especial, amb excel·lents resultats en els anys anteriors, la qual cosa permet gaudir als assistents de la festa amb tranquil·litat i sense incidents fins a les 06:00 de la matinada del dissabte.
No obstant, l'Ajuntament ha pensat en una festa apta per a totes les edats. Per això, un any més, ha organitzat un photocall i una batukada, pel centre de la localitat.

El dissabte arriba el torn dels bous, a càrrec de la Comissió Centre 2017, amb la solta de dos bous de distingides ramaderies a les 18 hores i, més tard, de vaques. A més, enguany, Emboladors Rafel convida a tot el poble i, en especial, a l'afició més menuda, a què participen en un "encierro" pel recorregut amb carretons embolats, una vegada finalitzats els actes de la vesprada. Per la nit s'embolaran els bous de la vesprada, un acte que posa fi a les festes populars, per a donar pas a les festes religioses.

Les festes patronals donaran començament el diumenge 3 de setembre amb la festivitat de la Mare de Déu del Miracle, una missa major a les 11 hores i una processó en el seu honor a les 20 hores. Per la nit hi ha preparat un concert Super Singles.

Les festeres dels Sants de la Pedra seran les encarregades el dilluns de tot el programa d'actes en honor a Abdon i Senent, el qual començarà a les 7 hores amb una despertà i una missa a les 12 hores en el seu honor.
A les 18 hores, els veïns recorreran els carrers del centre del municipi per a portar-li flors a la Verge, una ofrena organitzada pels Clavaris i les Clavariesses de la Mare de Déu del Miracle. Conclosa l'ofrena, tindrà lloc la processó als Sants de la Pedra i la jornada conclourà amb l'actuació de l'orquestra "La Fiesta" en la Plaça de l'Ajuntament.

Finalment, el dimarts 5 de setembre, festa local, els Clavaris i les Clavariesses de la Mare de Déu del Miracle retran homenatge a la patrona la Verge del Miracle, amb un programa replet d'actes que començarà amb una despertà.

A les 12 hores tindrà lloc una missa solemne i sermó en honor a la nostra Patrona, la Mare de Déu del Miracle. Per la vesprada, després de recollir als Clavaris i les Clavariesses, tindrà lloc la processó en honor a la Mare de Déu del Miracle pels carrers del centre del municipi.

En total, dotze dies de festa que arribaran a la seua fi amb un Espectacle Musical en la Plaça de l'Ajuntament.

Pujar