elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rafelbunyol intensifica la seua campanya contra la violència de gènere durant les festes

Rafelbunyol intensifica la seua campanya contra la violència de gènere durant les festes
  MÉS FOTOS
  Rafelbunyol intensifica la seua campanya contra la violència de gènere durant les festes - (foto 2)

  L'Ajuntament de Rafelbunyol intensifica enguany la seua campanya contra la violència de gènere per a prevenir les agressions sexistes durant les Festes Populars i Patronals.

  Una iniciativa consistent en una campanya de conscienciació ciutadana amb el lema "No és No. Tingem la festa en pau" mitjançant la difusió de cartells, el repartiment de gots i tovallons de paper en establiments hostalers de la localitat.

  Aquesta campanya de sensibilització va dirigida directament al públic objectiu, a sectors normalment de difícil accés com són la joventut o les persones que consumeixen amb assiduïtat alcohol en els bars locals.

  La cartelleria que, tant de manera física com a través de les xarxes socials, estarà present durant totes les festes inclou missatges com "No permeteu conductes violentes, masclistes, homòfones, racistes o xenòfobes", "Som lliures de decidir qui i quan ens ha de tocar" o "Només sí és sí. Totes les persones tenen dret a la llibertat sexual i a dir que sí o que no."

  Dins la mateixa campanya la Regidoria d'Igualtat repartirà tovallons de paper en tots els establiments hostalers de la localitat amb els telèfons 016 i 112 acompanyats de tres missatges diferents "Stop violències masclistes. No és No", "Com siga, on siga i Quan siga, No és No." i "Tinguem la festa en pau. No és No".

  La tercera acció és el repartiment de gots en les barres que instal·len distintes associacions en els concerts de les nits de festes.

  La campanya es va iniciar amb una jornada informativa, impartida per l'agent d'igualtat i una agent de la Policia Local, dirigida a les associacions i als propietaris dels bars per a que saberen com actuar davant la presència d'algun tipus de violència masclista.

  "La campanya està pensada per arribar a que el propi veïnat siga conscient i particep actiu en identificar conductes masclistes i puguen reaccionar davant algun tipus de violència, No es tracta de responsabilitzar-los, ni encarregar-los la seguretat de la festa, del que s'encarrega el dispositiu de seguretat de la Policia Local, sinó d'informals de com actuar en cas de presenciar una agressió, a qui cridar i com afrontar-la" declarava la Regidora d'Igualtat, Alicia Piquer.

  Pujar