9 d’agost de 2020 9/8/20

L´alumnat de l´IES Rafelbunyol diu No a la Violència de Gènere

L´alumnat de l´IES Rafelbunyol diu No a la Violència de Gènere - (foto 1)
  • El colofó ha sigut l'escenificació de la mort de dones amb làpides plenes de missatges masclistes

L'alumnat de l'IES Rafelbunyol s'ha unit per a dir no a la violència de gènere. Els i les joves de Rafelbunyol s'han involucrat i participat activament en totes les activitats que des de la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Rafelbunyol s'han programat per al Centre de Secundària.

Dilluns passat, 25 N, en un acte reivindicatiu contra la violència masclista, l'alumnat va escenificar, de forma molt gràfica amb tombes incloses, els assassinats de dones i que va comptar amb el suport municipal, amb la presència de les regidores d'Educació, Rosa Azor, i Benestar Social, Antonia Romero.

Aquesta activitat, que clausurava un projecte interdisciplinari de participació voluntària, en la qual es representava simbòlicament les fases per les quals passen les relacions de parella emmarcades en la violència de gènere i que a vegades posa fi a la vida d’elles.

Prèviament, l'alumnat va assistir a sessions explicatives i debats sobre aquest procés, i s'han integrat coneixements de les àrees de llengües, plàstica, música, expressió corporal, valors ètics, ciències socials i filosofia per a realitzar l'actuació, que incloïa la paraula, el moviment, el ball, l'elecció de música, la creació d'escenes i d'attrezzo, com les simbòliques flors habitades en referència a l'enganyós amor que revist al maltractador i les làpides amb missatges masclistes típics d'aquestes relacions (A qui li envies un missatge de WhatsApp? On vas vestida així?, etc.).

En la representació han participat alumnes des de 2n a 4t d’ESO i Formació Professional, inclosos els de programes específics, com a Programa d'Aula Compartida, Programa de Millora d'Aprenentatge i Rendiment i Programa de Reforç, així com un grup de Teatre de nova creació.

Així mateix, en l'acte s'han llegit textos contra la violència masclista i per la igualtat, i una alumna ha creat i interpretat una cançó sobre aquest tema. Durant tota la setmana, en el centre sonaran a l'entrada i eixida i en el canvi de classes cançons al·lusives al tema.

Pujar