elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La junta local de seguretat es reuneix per a ultimar els detalls del dispositiu de festes de Rafelbunyol

La junta local de seguretat es reuneix per a ultimar els detalls del dispositiu de festes de Rafelbunyol

  El delegat del Govern de València, Juan Carlos Fulgencio, i l'alcalde de Rafelbunyol, Fran López, s'han reunit aquest matí amb els Cossos i Forces de Seguretat que treballaran en la seguretat de les festes, prestant especial atenció al dispositiu de la “Nit de Disfresses”, amb l'objectiu de coordinar la seua acció i ultimar detalls.

  Durant la reunió s'ha analitzat la seguretat de les festes populars de Rafelbunyol, prestant especial atenció a l'operatiu conjunt de la nit del pròxim 6 de setembre per a garantir el benestar de les 10.000 persones que s'espera assistisquen a la festa.

  Un dispositiu molt similar al de anys passats, donat els excel·lents resultats que va a tindre, i que reunirà a més de 100 persones de diferents Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat.

  La gran novetat del dispositiu d’enguany es l'habilitació d'un Punt Violeta atés per l’Associació Alana. Aquest punt, instal·lat al carrer Magdalena, via principal del transcurs de la festa, ajudarà a víctimes de qualsevol tipus d'agressió sexista. La seua finalitat per tant és la de conscienciar, previndre i gaudir la festa sota el respecte cap a les dones, lliures d'assetjament i humiliació masclista.

  El delegat del Govern ha felicitat a l’Ajuntament per el seu treball en la lluita contra la violència de gènere. Un treball que va més enllà de la instal·lació d’aquest punt d’atenció, ja que la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Rafelbunyol ha intensificat enguany la seua campanya contra la violència de gènere per a prevenir les agressions sexistes durant les Festes Populars i Patronals.

  La campanya de conscienciació ciutadana amb el lema “No és No. Tingem la festa en pau” va dirigida directament al públic objectiu, a sectors normalment de difícil accés com són la joventut o les persones que consumeixen amb assiduïtat alcohol i inclou la difusió de cartells, el repartiment de gots i tovallons de paper en establiments hostalers de la localitat i les barres de les nits de festa amb els telèfons 016 i 112 acompanyats de tres missatges diferents “Stop violències masclistes. No és No”, “Com siga, on siga i Quan siga, No és No.” i “Tinguem la festa en pau. No és No”.

  A més, dins d’aquesta, ahir va tindre lloc una jornada informativa, impartida per l’agent d’igualtat i una agent de la Policia Local, dirigida a les associacions i als propietaris dels bars per a que saberen com actuar davant la presència d’algun tipus de violència masclista.

  A la reunió de hui, la Junta Local de Seguretat ha repassat totes les funcions que els diferents agents implicats desenvoluparan durant la nit de disfresses, tractant importants aspectes com la seguretat, el tràfic, assistència sanitària, l'accés i eixida de la població,…

  Una Junta Local de Seguretat, presidida pel Subdelegat de Govern i l'Alcalde de Rafelbunyol que ha comptat amb la presència del Tinent de la Guàrdia Civil de Sagunt, Agustín Zafra, el subinspector de la unitat de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana, Carlos Sáez, responsables de la Unitat de Violència de Gènere de València de la Subdelegació de Govern, responsables de la Seguretat de Metro València, l’Intendent de la Policia Local de Rafelbunyol junt a la regidora d’Igualtat, Alicia Piquer.

  Pujar