24 de setembre de 2020 24/9/20

Inauguració de "Tradicions" de Jaume Panera

Inauguració de "Tradicions" de Jaume Panera - (foto 1)

    Ahir es va inaugurar "Tradicions" la nova exposició de l'artista local Jaume Panera. Una mostra que es podrà visitar fins al 31 de gener a la sala d'exposicions de la Casa de la Cultura de Rafelbunyol.

    La incontenible productivitat de Jaume ens porta, amb aquesta mostra, noves pintures que tenen com a nexe d'unió les tradicions del nostre poble i de València en general.

    Tradicions d'origen religiós, com l'actual festivitat de Sant Antoni amb els seus diferents actes: calderes, benedicció dels animals, cordades, etc. D'altra banda trobem festes més generalitzades com el "bou al carrer" o el "tir i arrossegament" o esports particulars del nostre àmbit com la pilota valenciana.

    A les pintures l'espectador reconeixerà personatges que formen part de la cultura i de la memòria de Rafelbunyol, recordarà paisatges que han sigut arrasats pel pas del temps, racons del poble que ja no existeixen, xiquetes i xiquets que hui ja són iaies i iaios o gent que malauradament mai veurem passejar pel nostre poble. Panera ha aconseguit donar-li a aquestes tradicions, algunes mil·lenàries, un vessant actual en unes pintures molt fotogràfiques, tant en cromatisme com en composició.

    Pujar