elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comença la commemoració del 9 d'Octubre

Comença la commemoració del 9 d'Octubre

  Hui comença la commemoració del Dia de la Comunitat Valenciana amb una completa programació de 4 dies d'actes festius i culturals.

  El primer acte ha sigut la inauguració l'Exposició didàctica "Connectats pel Valencià". Una mostra que recull, a través d'imatges, cartells, vídeos..., diferents campanyes per promoure l'ús del valencià en diferents àmbits quotidians com ara les festes (falles, moros i cristians), l'educació, els comerços (forns, pastisseries, fruiteries, carnisseries, pescateries...), els esports (vela llatina, ciclisme...)

  Una inauguració que ha comptat amb la presència de l'alcalde, Fran López, la regidora de cultura Alicia Piquer i el regidor del grup Compromís, Mario Carrera.

  A més durant tot el matí, l'alumnat de 5é i 6é del Col·legi Públic Verge del Miracle de la localitat, per grups, han visitat la mostra i gaudint de totes les seues parts interactives.

  A la vesprada se celebrarà "Contes de Rafelbunyol a la fresca", una activitat, coordinada des de la Biblioteca Municipal que es proposa la recuperació de les històries de la tradició oral de Rafelbunyol a través de narradors i narradores locals conduïdes per un conta contes professional de la companyia El Gran Jordiet Contacontes.

  A la nit, l'Ajuntament ha organitzat una vetlada folklòrica amb la participació del grup de danses de Puçol AC Grup Rondalla i Danses Els Fallers de Port de Sagunt. Un esdeveniment que començarà amb unes passes carrers des de la plaça de l'Ajuntament fins a la plaça de la Corona on seguirà el seu espectacle.

  Pujar