elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

A quina hora passa la Cavalcada dels Reis Mags?

A quina hora passa la Cavalcada dels Reis Mags?
  • Repassem els recorreguts i horaris de les principals Cavalcades de la Comunitat

Els Reis Mags ja han arribat. O a punt estan de fer-ho. Xicotets -i no tan xicotets- es preparen per a viure la nit més màgica de l'any i rebre a Les seues Majestats com es mereixen. I precisament per açò, perquè són mags, els Reis estaran aquesta vesprada en diferents ciutats per a arreplegar les cartes dels més ressagats i repartir dolços i sorpreses. A continuació, repassem els horaris i recorreguts de les principals cavalcades de la Comunitat Valenciana:

València: A les 17:00 els Reis desembarquen en el Port de València (al costat de l'edifici del Rellotge) i des d'ací es dirigiran amb cotxe fins al passeig de l'Albereda. Enguany Les seues Majestats creuaran pel Pont de les Flors (en lloc del Pont de la Peineta) i discorreran per Navarro Reverter. Des d'allí, per la Porta del Mar, carrer de la Pau, carrer Sant Vicent. La cavalcada arribarà a la Plaça de l'Ajuntament aproximadament a les 19 hores.

Alacant: Les seues Majestats els Reis Mags desembarcaran en les escalinates de la Reina en la Dàrsena del Port a les 17.00 hores des d'on es traslladaran a la Plaça de Bous, lloc en el qual se celebrarà la recepció als més xicotets a partir de les 18.00h. La desfilada oficial començarà des de la Plaça dels Estels a les 19.00 hores, des d'on les seues MM.RR. recorreran l'Avinguda d'Alfonso X El Sabio fins a la Rambla de Méndez Núñez, passant pel carrer Rafael Altamira fins a finalitzar en la Plaça de l'Ajuntament.

Castelló: La Cavalcada començarà a les 16.00 hores en la plaça del Mar en el Grau, on hi haurà animació a càrrec de diferents col·lectius. Des d'ací arribarà a la Tinença d'Alcaldia del districte marítim on es rebrà als primers xiquets i xiquetes. El desfilades oficial començarà en el carrer Sant Roque i eixirà en direcció a la plaça Major a les 19.00 hores, passant pel carrer Sanahuja, la plaça María Agustina, carrer Governador, plaça Borrull, carrer Asensi, plaça de la Pau, carrer Major i plaça Major (a les 20.30 hores).

Elx: A les 19.00 h, començarà la Cavalcada dels Reis Mags amb el següent recorregut: Reina Victoria, Plaça de Baix, Corredora, Pont dels Ortissos, Porta d´Alacant, Mestre Albéniz i Diagonal del Palau. A l'arribada a Diagonal del Palau, les seues majestats es dirigiran a l'Adoració del Xiquet Jesús, des d'on saludaran als xiquets i xiquetes.

Torrevieja: La cavalcada donarà començament a les 17:00 hores amb l'arribada dels Reis Mags d'Orient al port de Torrevieja, per a posteriorment seguir pel Dic de Llevant cap al Monument a l'Home del Mar, carrer Ramón y Cajal, carrer Zoa i carrer Ramón Gallud, finalitzant en la façana principal de l'Església Arciprestal Inmaculada Concepción, enfront de la plaça de la Constitució.

Oriola: La cavalcada tindrà la seua eixida a les 17.00 hores des de l'Ajuntament de Platja Flamenca, explicant al seu torn amb animació infantil, ballets i la carrossa dels reis mags, fins al centre comercial Zenia Boulevard, on també hi haurà una recepció perquè els més xicotets puguen lliurar els seus desitjos d'última hora. Els reis també visitaran amb les seues cavalcades les pedanies oriolanes de Desemparats (a partir de les 17.00 hores), Molins i El Escorratel (19.00 hores) i Torremendo (19.30 hores).

Torrent: La cavalcada dels Reis Mags s'iniciarà a les 18:30 hores en l'Avinguda del Vedat, a l'altura de la Plaça els Jutjats, continuarà per l'Avinguda del Vedat fins a l'Ajuntament on finalitzarà i tindrà lloc la recepció de les seues Majestats.

Gandia: A les 19:00 comença la Cavalcada des de la plaça El·líptica i recorrerà la Avinguda República Argentina, el Passeig de les Germanies (costat del Teatre Serrano), el carrer Duc Alfons el Vell, el carrer Ausiàs March i plaça Major.

Paterna: A les 18:00 eixirà des de l'avinguda Vicente Mortes en l'encreuament amb el carrer de les Melias. El recorregut transcorrerà en línia recta fins a l'ajuntament, passant pel carrer Major, Plaza Mayor i el carrer Mèdic Ballester.

Benidorm: A les 17:00 i el recorregut serà des del carrer Alcalde José Such, Avinguda Ametlers, Carrer Mart, Carrer Venus, Carrer Ruzafa, Carrer Herrerias i arribant a la seua fi a la Plaça SS.MM de Reyes d'Espanya.

Sagunt: A partir de les 17 hores, les seues Majestats Reals eixiran de l'avinguda 9 d'Octubre, en Port de Sagunt, i arribaran fins a la Tinença d'Alcaldia pel carrer Trabajo, i posteriorment, a partir de les 19 hores, partiran del carrer Almenara, en el nucli històric, en direcció a l'Ajuntament passant per la plaça Blasco Ibáñez i el Camí Reial.

Alcoi: S'inicia a les 18.00 h. des de la zona alta de la població, i recorre els carrers del Camí, Sant Nicolau i la Plaça d'Espanya on efectua un parèntesi en el recorregut per a dur a terme l'Adoració. Una vegada finalitzada, passades les vuit de la vesprada, i després del castell de focs artificials, la comitiva segueix el seu recorregut a través de Sant Llorenç, País Valencià, el pont de María Cristina, el passeig de Cervantes, Alçamora i el pont de Sant Roc on finalitza al voltant de les 22.00 h.

Sant Vicent del Raspeig: A les 19:00 la cavalcada partirà del carrer Dénia, passarà per Doctor Fleming, Plaça Santa Faç i San Isidro i finalitzarà en la Plaça Hort Els Lleons.

Elda: La Cavalcada de Reyes començarà a les 19:00 des de Molins de Félix i transcorrerà pels carrers San José de Calasanz, Nova, Antonio Maura, Avinguda de Chapí, Pare Manjón, Antonino Vera, José María Pemán, Dahellos, Ortega i Gasset, Nova i Colón. Conclourà en la plaça de la Constitució.

Vila-real: A les 18.30 eixirà la Cavalcada i recorrerà les avingudes de Pío XII, Murà, Francesc Tàrrega, els carrers d'Ignasi Vergara, Polo Bernabé, Sant Pasqual, Major Sant Jaume i plaça Major.

Alzira: El recorregut s'iniciarà a les 18:30 en el carrer Cristóbal Monterde. El punt final serà en l'encreuament entre la plaça del Reyno i l'avinguda Luis Suñer, amb una recepció als Reis i focs artificials.

Mislata: La cavalcada s'iniciarà a les 18:00 amb el mateix itinerari de l'any passat. L'eixida estarà situada en el carrer Lepanto i des d'allí recorrerà l'avinguda del Sud i la de Gregorio Gea, per a entrar al carrer Major per Miguel Hernández i d'ací fins a la plaça de la Constitució.

Denia: La cavalcada començarà a les 18:00 hores des del port de Dénia. Des d'allí, la comitiva real desfilarà, pe'ls carrers Marquès de Camp i Diana, fins a la plaça de l'Ajuntament. Allí els espera el Pessebre Vivent al que adoraran i les autoritats locals, que els donaran la benvinguda a la ciutat.

Burjassot: La Cavalcada començarà a les 18:00 des del carrer Mariana Pineda i la Plaza Sequera, passant per Carretera de Llíria, Rubert i Villó, el carrer Colón i la Plaça de l'Ajuntament.

Ontinyent: La cavalcada començarà a les 19:30, seguint el seu recorregut habitual per l'avinguda de Selgas i l'Albereda Jaume I.

Borriana: L'hora aproximada d'arribada dels Reis Mags a la zona de la Llotja de Borriana seran les 16:00, mentre que a partir de les 18:00 s'iniciarà des de la central de Via Pública situada en l'Avinguda Jaume I la Cavalcada que recorrerà els carrers més cèntrics de la ciutat.

Petrer: La Cavalcada donarà començament a les 18:30 des del Col·legi Rambla de el Molins, seguirà per l'avinguda de Madrid, avinguda d'Elda fins a la Plaça de Baix, on es preveu que els Reis d'Orient arriben sobre les 20:15 hores.

La Vila Joiosa: A les 18.30 Les seues Majestats els Reis Mags d'Orient entraran per la calle Ciutat de València, continuaran per Constitució, Pizarro, Colón, Barranquet i Finca la Barbera dels Aragonés.

Pujar