elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El toc de queda a quaranta localitats valencianes es retarda almenys fins dilluns

El toc de queda a quaranta localitats valencianes es retarda almenys fins dilluns
  • La Generalitat ha sol·licitat el vistiplau de la justícia aquest divendres al migdia per la qual cosa aquest cap de setmana no s'implantarà encara el toc de queda

"Vesteix-me a poc a poc que tinc pressa", diu una frase popular que bé es podria aplicar a aquesta situació que ha generat gran polèmica i desconcert en les últimes hores a la Comunitat Valenciana. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous una sèrie de restriccions que entraran aquest cap de setmana a la Comunitat Valenciana per frenar l'explosió de contagis en el que s'ha convertit ja una transmissió comunitària.

Es tracta de restriccions que entren en vigor aquesta mitjanit de divendres a dissabte i que afecten a l'hostaleria, l'oci nocturn, espectacles massius i reunions de persones. El titular d'el Consell també va anunciar que es va a establir el toc de queda a quaranta municipis valencians amb molts casos de coronavirus, però al afectar drets fonamentals, es necessita l'aval de la justícia per a aplicar-lo.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana han informat a elperiodic.com que aquest és un tràmit amb diversos passos i que fins dilluns que ve, com a mínim, no hi hauria resposta de la justícia. Per tant, aquest cap de setmana no s'aplicarà la restricció de moviment nocturn en cap localitat valenciana.

Al migdia d'aquest divendres la Generalitat ha enviat aquesta sol·licitud a la Sala del Contenciós-Administratiu i, tal com exigeix ​​la llei, ha donat trasllat a la Fiscalia perquè presenti informe, amb un termini que conclou dilluns que ve a les 12 hores. Després de l'informe de Fiscalia els jutges hauran deliberar i decidir si es dóna el vistiplau a la mateixa o no.

Per cert, ni des de la Generalitat ni des de la Conselleria de Sanitat s'ha facilitat cap informació sobre els possibles pobles afectats pel toc de queda, ni tan sols els criteris utilitzats per prendre aquesta decisió.

Pujar