elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
VIOLACIÓ MÚLTIPLE TORREVIEJA

Quatre detinguts per una violació múltiple a una jove de 18 anys a Torrevella

Quatre detinguts per una violació múltiple a una jove de 18 anys a Torrevella
  • El Jutjat ha decretat l'ingrés a la presó dels tres presumptes autors materials i la prohibició d'eixida del país a un quart al qual s'acusa de còmplice

MÉS FOTOS
Quatre detinguts per una violació múltiple a una jove de 18 anys a Torrevella - (foto 2)
Quatre detinguts per una violació múltiple a una jove de 18 anys a Torrevella - (foto 3)
Quatre detinguts per una violació múltiple a una jove de 18 anys a Torrevella - (foto 4)

La Guàrdia Civil ha detingut a quatre persones als quals se'ls imputa una múltiple violació a una jove que es trobava de vacances en la localitat de Torrevella amb una amiga. La víctima va acudir a denunciar els fets tan prompte com va poder després de l'ocorregut, facilitant així la immediata actuació dels especialistes.

L'Equip Dona-Menor (EMUME) de la Comandància d'Alacant va iniciar la investigació després de rebre la denúncia d'una víctima el passat 8 de setembre, poc després que ocorregueren els fets. Una jove que es trobava de vacances en la localitat va acudir a demanar l'auxili dels agents perquè acabava de ser víctima de tres agressions sexuals.

Per tal motiu, els agents van començar la investigació per a assegurar totes les proves i impedir la fugida dels agressors ja que no estaven identificats quan la víctima va posar la denúncia i que, tal com se sospitava, es trobaven a Torrevella temporalment.

La ràpida actuació de la Guàrdia Civil, va donar com a resultat la localització dels acusats i de l'escenari del delicte a penes unes hores després que els fets foren denunciats, aconseguint recaptar totes les proves necessàries per a la seua inculpació.

Després de realitzar una reconstrucció de l'ocorregut, els investigadors han conclòs que la víctima havia eixit a sopar i a prendre alguna cosa per una zona d'oci de Torrevella amb una amiga. En un moment donat, aprofitant que s'havia quedat tot sol, un dels autors va entaular conversa amb ella i mitjançant engany la va portar fins a un apartament allunyat de la zona en la qual inicialment es trobava la víctima amb la seua amiga. Una vegada a l'apartament va ser agredida sexualment primer per aquest, i després per altres dos homes. Quan va aconseguir escapolir-se dels agressors i eixir al carrer, va ser auxiliada per uns vianants que la van ajudar a arribar fins a la caserna de la Guàrdia Civil.

Per aquests fets, han sigut detinguts quatre homes amb edats compreses entre 19 i 30 anys que estaven de vacances a Torrevella.

Gràcies a decisió de la víctima, una jove de 18 anys, de denunciar els fets immediatament, ha facilitat la labor dels agents per a identificar als autors i recaptar nombroses proves per a acreditar l'ocorregut.

L'operació, desenvolupada per l'Equip Dona-Menor de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil d'Alacant, ha comptat amb l'estreta col·laboració de les Autoritats Franceses, a través del Centre de Cooperació Policial Duanera i d'Europol.

El Jutjat d'Instrucció número 1 de Torrevella ha decretat l'ingrés a la presó dels tres presumptes autors materials de la violació múltiple. Al quart se l'acusa com a còmplice, ja que era a l'apartament quan van ocórrer els fets. Aquest últim ha quedat en llibertat amb mesures cautelars de prohibició d'eixida del territori nacional i l'obligació de comparéixer davant el Jutjat cada 15 dies.

Els agents de la Guàrdia Civil especialitzats en dones i menors

Els Equips Dona-Menor (EMUME) van ser creats en 1995. Són equips de Policia Judicial de la Guàrdia Civil compostos per agents especialitzats en l'atenció a víctimes d'especial vulnerabilitat. Aquests guàrdies civils estan formats en el tractament de delictes entre els quals s'inclou l'assetjament, abús i agressió sexual. La seua actuació s'orienta a l'esclariment dels fets i a assegurar la protecció immediata de les víctimes amb un tracte individualitzat i personalitzat.

El EMUME està situat en la capçalera de Comandància, des d'on coordina i supervisa els casos de tota la província. Per al desenvolupament de les seues funcions, els agents del EMUME compten amb una formació progressiva i una actualització contínua.

Pujar