elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Quart de Poblet celebra amb la poesia de Marc Granell el final de la segona edició del Voluntariat pel Valencià

Quart de Poblet celebra amb la poesia de Marc Granell el final de la segona edició del Voluntariat pel Valencià

  La Casa de Cultura va acollir ahir la festa del Voluntariat pel Valencià, en la qual el gran protagonista va ser el poeta i traductor valencià Marc Granell, que va estar present en l'acte. Part dels seus poemes van ser recitats per Vicent Camps i per components del Taller de Poesia de la Biblioteca "Maria Beneyto", coordinats des del Gabinet de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de València.

  El Voluntariat pel Valencià consisteix a posar en contacte a persones que volen llançar-se a parlar valencià, amb altres persones voluntàries lingüístiques que de manera altruista estiguen disposades a dedicar 1 hora a la setmana, durant 10 setmanes, a conversar i ensenyar l'idioma.

  Per a la realització d'aquesta iniciativa, la regidoria d'Educació, dirigida per Cristina Mora, compta amb el suport d’Escola Valenciana, que va ser la seua impulsora i que posa a la disposició de les persones voluntàries i aprenentes el material necessari per a practicar la llengua.

  Cristina Mora va ser l'encarregada de presentar a Marc Granell, junt al coordinador del programa de Voluntariat pel Valencià, Vicent Font. L’autor va agrair que l'acte de tancament de la segona edició d'aquesta activitat a Quart de Poblet conjuminara les seues dues grans passions: “el nostre país, la nostra llengua, la defensa del valencià, i la poesia”. Al llarg de la vesprada, les persones assistents van poder gaudir de la lectura de poemes com “El xiquet soldat”, “L’illa”, “Cementeri”, “La guerra-La Pau”, “L’arbre vell” o alguns dels dedicats a la seua companya de vida, Anna: “Ara sé, amor, que la tristesa és no tenir-te”, “No t’envie avui roses” o “Dona’m, amor, la mà”.

  El recitador Vicent Camps també va compartir amb el públic versos d'altres dos grans noms de les lletres valencianes: Vicent Andrés Estellés i Isabel-Clara Simó.

  Com a colofó a la jornada, l'alcaldessa, Carmen Martínez, i Vicent Font van entregar a voluntaris, voluntàries i aprenentes els diplomes que acrediten la seua participació en aquesta solidària i humana manera de portar el valencià al carrer, com va destacar Font. Va ser un homenatge a totes les persones que, any rere any, fan possible que el programa de voluntariat pel valencià vaja fent-se cada vegada més gran.

  Pujar