elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Novel·les gràfiques sobre la II Guerra Mundial per a aprendre Història

Novel·les gràfiques sobre la II Guerra Mundial per a aprendre Història
  • La Biblioteca Pública municipal de Quart de Poblet augmenta la col·lecció de la comiteca “Memòria, Història i Còmic”

La Biblioteca Pública Municipal Enric Valor de Quart de Poblet continua augmentant la col·lecció de la comiteca “Memòria, Història i Còmic”, una manera diferent d'acostar a tota la població a la història del segle XX, especialment als capítols més assenyalats, com la guerra civil i la postguerra.

En concret s'han adquirit dotze novel·les gràfiques més,“García!”, de Santiago García i Luis Bustos; “La verge roja” i “Sally Heathcote. Sufragista”, de M. Mary Talbot; “Tràgica derrota” de Nozoe Nobuhisa; “Jan Karski: l'home que va descobrir l'Holocaust”, de Leilo Bonaccorso i Marco Rizzo; “Somiadors: quatre genis que van canviar la Història”, d'Edmond Baudin i Cédric Villani; “Alemanya 1963: neu en les butxaques”, de Kim; “Degenerat”, de Chloé Cruchaudet; “El botons de verd caqui”, de Yann; i “Jo, René Tardi: presoner de guerra en Stalag IIB”, volums 1, 2 i 3, de Jacques Tardi.

Les novel·les gràfiques aniran estant disponibles per al préstec en els pròxims mesos, incloent-se en la secció de novetats de manera mensual.

La comiteca “Memòria, Història i Còmic” es va posar en marxa al desembre de 2018 a partir d'una proposta de la Comissió Municipal de Memòria Històrica i en menys d'un any ja són 128 documents els que s'han prestat.

La iniciativa es desenvolupa amb una ajuda emmarcada en la línia 2 de la Convocatòria de Subvencions de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques per a la realització de projectes i iniciatives en matèria de recuperació de la memòria històrica, per a la promoció de la convivència democràtica, i de projectes i iniciatives que promoguen el desenvolupament de drets i llibertats fonamentals.

Pujar