elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Altres 10 postgraduats inicien beques remunerades a l'Ajuntament de Quart de Poblet

Altres 10 postgraduats inicien beques remunerades a l'Ajuntament de Quart de Poblet
  • En total, el Consistori beca a 38 estudiants, titulats i postgraduats amb l'objectiu de millorar la seua ocupabilitat i inclusió digital

Un total de 10 postgraduades i postgraduats han iniciat la seua beca formativa a l'Ajuntament de Quart de Poblet que els permetrà durant un any desenvolupar de manera pràctica els coneixements adquirits en la seua formació acadèmica, mentre viuen el seu primer contacte amb el món laboral. L'alcaldessa del municipi, Carmen Martínez, ha donat la benvinguda a les i els joves i els ha animat a jugar un paper actiu durant el seu període de formació en el Consistori, instant-los a fer les seues pròpies aportacions a l'una que s'enriqueixen amb aquesta experiència.

A l'acte de benvinguda també han assistit la regidora d'Educació, Consue Campos, el regidor d'Ocupació i Promoció Econòmica, Ángel Lorente, el regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Juan Medina, i el regidor de Comunicació i Govern Obert, Jose Acosta, a més de les i els tècnics que s'encarregaran de tutoritzar als joves.

Les destinatàries i destinataris són joves empadronats a Quart de Poblet d'entre 18 i 30 anys, tots dos inclusivament, en possessió del títol oficial universitari o de formació professional o equivalent exigits en la convocatòria que, durant la duració de la beca, desenvoluparan la seua labor en diferents àrees municipals, com a Recaptació, Mobilitat, Educació, Projectes Europeus, Ocupació Verda, Recursos Humans, Urbanisme, Centre d'Ocupació i Desenvolupament i Patrimoni Cultural i Natural.

A través d'aquestes pràctiques professionals, prorrogables per un període màxim de 12 mesos addicionals, el Consistori persegueix impulsar l'ocupabilitat i inclusió digital dels col·lectius més vulnerables, com és el de la joventut. Es tracta d'una de les accions que permeten la regeneració econòmica i social i amb les quals es pretén millorar la formació, capacitació i adquisició de competències necessàries en el mercat laboral i en l'empresa, facilitant així la seua inserció laboral.

A més, s'ha concedit 18 beques per a titulats, d'una duració de quatre mesos, i 10 en la d'estudiants, per a aquells que es troben cursant l'últim any de Formació Professional o ensenyaments universitaris; i està previst que s'incorporen en els mesos de febrer i març.

L'Ajuntament de Quart de Poblet vol incidir així en la promoció de l'ús dels col·lectius amb majors dificultats en projectes que incentiven la igualtat d'oportunitats entre homes i dones i la no discriminació, el desenvolupament sostenible i la inclusió, com a principis transversals i horitzontals de l'Estratègia Europa 2020.

Pujar