4 de desembre de 2020 4/12/20

Quan passaran els Reis Mags per la meua ciutat?

Quan passaran els Reis Mags per la meua ciutat? - (foto 1)

  El diumenge dia 5 de gener, els Reis Mags arribaran a moltes ciutats i pobles de la Comunitat Valenciana. Ací us comptem els principals de cada província.

  Província de Castelló

  - Castelló. El desembarcament dels Reis serà a les 16.00 hores en la plaça de la Mar del Grau, seguit de la tradicional animació. La desfilada a Castelló serà a partir de les 19.00 hores, amb el recorregut habitual des de l'avinguda Lledó fins a la plaça Major. La temàtica serà el circ i participaran gaiatas, colles, grups de ball i companyies d'animació i teatre de carrer.

  - Burriana. Els reis arribaran a les 16.00 hores al Port de Burriana i la Cavalcada dels Reis serà a les 18.00 hores, que s'iniciarà en la plaça de la Generalitat passant pel carrer del Escorredor, el Raval, la plaça del Pla i acabarà en la plaça Major.

  - La Vall d'Uixó. La Cavalcada de Reis eixirà a les 18.00 hores des del pessebre vivent de la plaça de l’Assumpció i realitzarà el recorregut habitual amb animació infantil, la desfilada de les bandes juvenils i diverses sorpreses. A la seua finalització dirigiran unes paraules des del balcó de l'Ajuntament, on seran rebuts per les autoritats municipals. La novetat d'enguany és que a les 11.00 hores en el Paratge de Sant Josep tindrà lloc l'espectacle ‘Desesperant als Reis Mags’ per a amenitzar l'espera amb una actuació teatral itinerant i en clau humorística. Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran amb barca a la Vall d'Uixó pels Coves de Sant Josep a les 12.00 hores.

  - Vila-real. A les 18.30 hores, des de l'avinguda Pius XII i pel recorregut habitual, tindrà lloc la Cavalcada de Reis fins a la seua arribada a la plaça Major, des d'on se celebrarà la tradicional adoració al xiquet Jesús i, a continuació, Les seues Majestats dirigiran unes paraules des del balcó de l'Ajuntament. A les 21.30 hores començaran les visites i el repartiment de regals a tots els que els hagen sol·licitats prèviament.

  Província de València

  - València. La celebració arrancarà a les 16.00 hores amb un espectacle en el Port de València, on la Glups Band estarà animant l'espera fins que arriben els Reis Mags a les 16.30 hores. La cavalcada començarà a les 18.00 hores al carrer Navarro Reverter, i recorrerà la Porta de la Mar, els carrers de General Palanca, General Tovar, Pau, plaça de la Reina, Sant Vicent, plaça de l'Ajuntament i Marqués de Sotelo. L'entrada en la plaça de l'Ajuntament està prevista sobre les 19.00 hores, on els Reis Mags pujaran amb la grua dels Bombers al balcó del consistori i dirigiran unes paraules al públic assistent. Així mateix, la cavalcada estarà formada per 15 seccions diferenciades.

  - Godella. Els Reis Mags començaran el seu recorregut en l'ermita del Salvador a les 19.00 hores, i finalitzaran la seua cavalcada a les portes de l'Ajuntament, on hi haurà un pessebre de la parròquia de Sant Bartolomé. La temàtica d'enguany és de contes clàssics. Així, els personatges de les novel·les dels germans Grimm o de la Sirenita acompanyaran a les seues majestats en el seu recorregut. A més, participaran en la cavalcada més de vint grups com la Federació de Moros i Cristians, les clavàries, les penyes Espardenya, Bafflexats, Palmito, Mel de Romer, Fem la mà, Revolta, Pebreretes, Tot per l’aire o la Llimonera, la falla Sant Sebastià, Doctor Cabo, Doctor Valls i la Cervantes, que llançaran regals i caramels. Els Cavallers Templers repartiran globus i la banda del Doctor Valls i la del Casino Musical de Godella ompliran els carrers de música.

  - Burjassot. El trajecte començarà a les 18.00 des del carrer Mariana Pineda i la Plaça Sequera. L'animació de la Cavalcada, al costat de les carrosses dels Reis, serà pel recorregut habitual, passant per Carretera de Llíria, Rubert i Villó, el carrer Colón i la Plaça de l'Ajuntament. Una vegada en la Plaça, Les seues Majestats seran rebuts per l'alcalde i, després d'un xicotet descans, baixaran de nou a la Plaça per a entregar-los, a cada xiquet i xiqueta que passe a veure'ls i li entregue la seua carta un detall.

  - Sagunt. La tradicional Cavalcada de Reis, el tema de la qual enguany són els viatges d'aventures al voltant del món, començarà a les 17.00 h. Primer transcorrerà per Port de Sagunt, amb un recorregut que canvia respecte a l'any passat, ja que s'iniciarà en l’Alameda i recorrerà l'avinguda 9 d’Octubre fins al Triangle Llindar on Melcior, Gaspar i Baltasar seran rebuts amb una actuació teatral. A partir de les 19.00 hores, aproximadament, serà el torn de recórrer el nucli de Sagunt. La cavalcada iniciarà el seu recorregut al carrer Almenara fins a les portes del consistori per Camí Reial, i finalitzarà amb l'Adoració dels reis en el pessebre vivent a càrrec de Passió per Sagunt en la plaça Major.

  Província d'Alacant

  - Alacant. La plaça de bous obrirà les seues portes al públic des de les 16.00 hores. A partir de les 17.00 hores començarà un espectacle infantil d'animació. Les seues majestats els Reis Mags arribaran a la plaça de bous a les 18.00 hores i després de saludar a tots els xiquets, es dirigiran a la Plaça de los Luceros, on començarà la cavalcada a les 19.00 hores. L'itinerari serà: Plaza de los luceros, Avinguda Alfons X el Savi, Rambla de Méndez Núñez, Carrer Rafael Altamira i Plaça de l'Ajuntament.

  - Elx. Participaran una dotzena de carrosses i més de 700 persones, partint la cavalcada a les 19.00 hores des del carrer Reina Victòria -a l'altura del CEIP L'Asunción- per a recórrer el cor de la ciutat fins a concloure en el naixement instal·lat al costat de la font del Palau d’Altamira, on els monarques, l'alcalde, Carlos González, i la responsable de l'àrea de Festes, Mariola Galiana, entregaran presents al xiquet Jesús. Però al matí, a les 10.00 hores Gaspar, Melcior i Baltasar arribaran al Passeig de l'Estació i iniciaran un recorregut a peu que finalitzarà en el Palau d’ Altamira. Al seu torn, els xiquets podran traslladar-los personalment els seus desitjos de 10.30 a 13.00 hores.

  - Alcoi. La celebració de la cavalcada s'ha realitzat de forma continuada des de 1885, si bé els seus antecedents documentals es remunten a l'any 1866. Al novembre de 2001, la Cavalcada de Reis Mags d'Alcoi va merèixer la declaració de Festa d’Interès Turístic Nacional. Comença a les 18.00 hores des de la zona alta de la població, i recorre els carrers del Camí, Sant Nicolau i la plaça d'Espanya on s'efectua un parèntesi en el recorregut per a dur a terme l'Adoració (Entre les 20.00 hores i les 21.00 hores aproximadament). Una vegada acabada, i després del castell de focs artificials, la comitiva continua el seu recorregut pels carrers de Sant Llorenç fins al País Valencià.

  - Orihuela. Les seues Majestats els Reis Mags seran rebuts per part de l'alcalde d'Orihuela, Emilio Bascuñana, i les autoritats a l'Ajuntament a les 11.30 del matí, per a després continuar el seu recorregut pel Carrer Major fins a arribar al Teatre Circ “Atanasio Die”, on finalment rebran a tots els xiquets. Així mateix, la Cavalcada de Reyes se celebrarà en Orihuela Costa a les 12.00 hores i eixirà des de la Plaça Antonio Vicea, passant pel Carrer Nicolás de Bussy, Carrer Jade per a, finalment, arribar al Centre Comercial Zenia Boulevard on tindrà lloc l'esperada recepció als xiquets. Mentre que, la Cavalcada a Orihuela centre s'ha programat per a les 18.45 de la vesprada i eixirà des de las Espeñetas, passant per l'Ajuntament i Carrer Sant Pasqual per a finalitzar en Carrer Sant Gregori.

  Pujar