elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Quan les aigües mil passen d'abril i arriben al maig a la Comunitat Valenciana

Quan les aigües mil passen d'abril i arriben al maig a la Comunitat Valenciana
  • Aquest mes de maig està sent inusualment plujós i a partir d'aquesta vesprada s'esperen 40 l/m²

A l'abril aigües mil. Almenys això diu el refranyer espanyol pel fet que amb la primavera és un dels mesos de l'any amb major quantitat de pluges, per damunt d'altres mesos.

No obstant això, aquest 2023, el mes d'abril ha sigut extremadament sec quant a precipitacions. A Espanya la mitjana ha sigut de 14,2 l/m² i s'ha viscut el mes d'abril més sec des del començament de la sèrie en 1961, segons recollia elperiodic.com d'informacions facilitades per l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

No obstant això, el mes de maig està sent bastant plujós, sobretot en les últimes hores. Si bé, la informació estadística que recull l'Agència Valenciana de Meteorologia (AVAMET), el mes de maig s'ha recollit pràcticament la meitat de la pluja caiguda en aquest any, sent destacable aquesta dada si es compara en les últimes 48 o 72 hores.

Les pluges han sigut generalitzades en tota la Comunitat Valenciana, sobretot en la meitat sud i alguns punts de l'interior de la província de Castelló.

Així, a la Vall d'Ebo, que lidera el rànquing de pluges en la Comunitat Valenciana aquest 2023, enguany s'han recollit 474,2 l/m². D'ells, 234 l/m² han caigut durant el mes de maig i 165,8 l/m² en els últims tres dies.

A Fageca en les últimes 72 hores han caigut 148,2 l/m² dels 188,4 l/m² recollits el mes de maig i 343,2 l/m² en tot l'any actual.

Destaca també la pluja recollida a Énguera amb 144,8 l/m² en les últimes 72 hores, enfront dels 187 l/m² recollits el mes de maig i 263,8 l/m² en tot l'any.

Castell de Castells (99,8 l/m²), Bicorb (114,8 l/m²), Vilallonga (90,5 l/m²) o Benigembla (83,8 l/m²) són algunes de les precipitacions recollides per les estacions de AVAMET en les últimes 72 hores, una situació que encara no ha passat i és que a partir de les 18.00 hores s'activa la preemergència nivell taronja per fortes precipitacions en el litoral de Castelló i el litoral nord de València, on s'esperen 40 l/m². En la resta del territori, s'estableix l'alerta groga, excepte en el sud d'Alacant, on no s'han establit avisos.

Pujar