elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ximo Puig anuncia que el metro arribarà als municipis d´Aldaia, el Barri del Crist, Alaquàs i Xirivella

Ximo Puig anuncia que el metro arribarà als municipis d´Aldaia, el Barri del Crist, Alaquàs i Xirivella
  • El candidat socialista a la Generalitat es compromet a "donar un gran impuls" a la mobilitat sostenible a les àrees metropolitanes de València, Alacant i Castelló

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha anunciat avui que “la propera legislatura el metro arribarà als municipis d'Aldaia, el Barri del Crist, Alaquas i Xirivella, donant resposta així a una reivindicació històrica de l´àrea metropolitana de València”. Així ho ha avançat aquest dimecres el president Ximo Puig després de reunir-se juntament amb la consellera i número 2 de la llista del PSPV-PSOE per la província de València, Rebeca Torró i els alcaldes de l'Adaia, Xirivella, Alaquàs i Quart de Poblet per parlar sobre projecte de la L14 i ha detallat que “d'aquesta infraestructura es beneficiaran més de 200.000 habitants de la zona”.

En aquest sentit, el president Ximo Puig ha assenyalat que “en els propers mesos donarem un gran impuls a la mobilitat sostenible a tota la Comunitat Valenciana, especialment a les àrees metropolitanes de les tres províncies” i ha destacat que “és fonamental que compassem aquesta mobilitat sostenible amb una potent inversió”. Amb això, ha avançat que "sol·licitarem finançament a través del Banc Europeu d'inversions i escurçarem els terminis perquè siga una realitat com més aviat millor" i ha subratllat que "la nova línia 14 tindrà 7 parades i més de 7 quilòmetres de línia subterrània que connectarà amb les estacions del Nou d´Octubre i Marítim”.

Així mateix, ha recordat que “fa molts anys, quan Zaplana era president, va prometre que en poc temps seria realitat aquesta línia, però mai no es va fer ni un paper ni es va moure res perquè passés” i ha defensat que “davant això nosaltres som el Govern que té l'aval de la credibilitat que donen els fets”. "L'objectiu és millorar la mobilitat sostenible i solucionar el col·lapse del transport a la zona metropolitana, i ho farem amb la màxima acceleració del procés burocràtic", ha conclòs.

Pujar