30 de setembre de 2020 30/9/20

La Volta a València obri dues setmanes “apassionants” de ciclisme en la província

La Volta a València obri dues setmanes “apassionants” de ciclisme en la província - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Volta a València obri dues setmanes “apassionants” de ciclisme en la província - (foto 2)
  La Volta a València obri dues setmanes “apassionants” de ciclisme en la província - (foto 3)
  La Volta a València obri dues setmanes “apassionants” de ciclisme en la província - (foto 4)
  La Volta a València obri dues setmanes “apassionants” de ciclisme en la província - (foto 5)
  La Volta a València obri dues setmanes “apassionants” de ciclisme en la província - (foto 6)

  La VI edició de la Volta Ciclista a València-Trofeu Diputació de València se celebrarà de l'1 al 4 de setembre i recorrerà diferents municipis de la província, com a preàmbul a l'etapa de la Volta a Espanya entre Requena i Gandia, que el dijous 8 de setembre completarà “dues setmanes apassionants de ciclisme a València”, segons ha destacat el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, Amadeo Olmos.

  Amb un total de 502 quilòmetres dividits en quatre etapes, la Volta a València és “una oportunitat perquè l'esport, com a potent eina educativa i amb un paper rellevant a la Comunitat, seguisca impulsant la igualtat entre dones i homes”, ha declarat la diputada d'Esports, Isabel García, qui a més ha agraït a la Federació “l'esforç per integrar la Igualtat en el món del ciclisme”. La primera de les etapes es correrà el dijous 1 de setembre amb inici a València i final a Gandia, amb un recorregut de 117 quilòmetres. Un dia després, l'escamot recorrerà el terme d'Olocau i el seu entorn, amb pujada al port de la Xirivilla. El dissabte continuarà la muntanya amb una ruta per les carreteres de Nàquera, amb contínues “pujades i baixades”. I per al diumenge queda l'etapa de Montcada, que segons Olmos “si tinguera un repecho més podria ser perfectament un circuit de Mundial”.

  La Volta a València comptarà enguany amb la participació de 24 equips, sis d'ells procedents de Portugal, França, Holanda, Japó, Sud-àfrica i Rússia, la qual cosa “reconeix la qualitat d'aquesta competició i reforça els assoliments i el prestigi del ciclisme valencià”, en paraules del director general d'Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miguel Moya.

  La primera etapa arrancarà dijous que ve, 1 de setembre, des de la plaça de l'Ajuntament de València per segon any consecutiu. En aquest sentit, la regidora delegada d'Esports, Mª Teresa Grau, ha assenyalat “l'esforç de totes les administracions, incloent ajuntaments, Diputació i Generalitat, en treballar junts en un esdeveniment que permet impulsar als esportistes valencians perquè milloren, a més d'acostar aquest esport als veïns i fomentar el turisme en els nostres territoris”. Més de 180 efectius de la Guàrdia Civil treballaran al costat de les forces dels diferents municipis per a garantir la seguretat en cadascuna de les etapes, segons ha informat el tinent coronel Francisco Javier Sánchez-Ferragut.

  La Finestra de la Diputació de València

  La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar