elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VÍDEO | Objectiu Cremà segura: els bombers revisen més de 500 monuments per a minimitzar riscos

Objectiu Cremà segura: els bombers revisen més de 500 monuments per a minimitzar riscos
Objectiu Cremà segura: els bombers revisen més de 500 monuments per a minimitzar riscos
  • En l'anàlisi es determina el nivell de perillositat i les mesures necessàries per a la Nit de la Cremà

MÉS FOTOS
VÍDEO | Objectiu Cremà segura: els bombers revisen més de 500 monuments per a minimitzar riscos - (foto 2)

El Consorci Provincial de Bombers de València està realitzant, de forma preventiva, una revisió a 525 falles de tota la província per tal d’assegurar que la Cremà siga segura. Aquestes inspeccions es duen a terme els dies 15, 16 i 17 de març.

Es tracta d’un reconeixement de l’entorn que realitzen els 17 caps de parc del Consorci, i personal del departament de Prevenció, on analitzen els paràmetres de perillositat. Per a dur a terme aquesta tasca el CPBV compta amb un sistema automatitzat que determina el nivell de perillositat que té la cremà depenent dels factors que s’ingressen a la app.

Tal com comenta Alberto Puchalt, cap de parc de bombers de Sagunt, “els paràmetres que es mesuren són l’altura, amplària, i la proximitat als elements que la rodegen tals com les façanes, arbres, fanals o tendals”.

Una vegada fet l’anàlisi es determina el nivell de perillositat. Segons comenta Jorge Sánchez, Oficial de Prevenció del Consorci “el nostre sistema informatitzat contempla fins a cinc nivells, i es prioritza atendre a aquelles amb nivell alt i molt alt i es valoren aquelles de perillositat mitjana”. D’acord amb les conclusions de les revisions, el Consorci estableix el dispositiu d’equips humans, materials i flota de vehicles que estaran eixe dia desplegats al llarg i ample de la província al costat de cada falla per controlar els riscs. L’any passat van estar en vora 300 monuments de nivell des de mitjà fins a molt alt.

A més a més, fins i tot per als monuments que sols tenen un risc baix o molt baix, des del Consorci s’estan oferint consells i assessorament per al personal faller o de Protecció Civil encarregats de controlar la Falla eixa nit.

Pujar