2 de desembre de 2020 2/12/20

Tres nous documentals a Montaverner

Tres nous documentals a Montaverner - (foto 1)
  • Segona jornada de projeccions dels Premis MON·DOC

MÉS FOTOS
Tres nous documentals a Montaverner - (foto 2)
Tres nous documentals a Montaverner - (foto 3)

Aquest diumenge continua la programació de MON·DOC 2019 amb la projecció, a les 18.00h, del documental ‘Ara Malikian. Una vida entre las cuerdas’. El llargmetratge, dirigit per Nata Moreno, conta la història del violinista d’orige libanés Ara Malikian, mostrant la seua trajectòria musical i personal. Deixà Beirut fugint de la guerra amb 14 anys i des d’aleshores ha portat la seua música arreu del món visquent quasi com un nòmada. Una història on la música juga un paper molt important.

A partir de les 20.00h es projectaran dos curtmetratges: ‘Coming Ashore’, dirigit pels periodistes Santi Palacios i Mikel Konate, i ‘La Promesa’, de Danel Aser Lorente. El primer recull la cobertura gràfica dels dos periodistes a la ruta migratòria del Mediterrani Oriental; mesclant vídeo i fotografia en un documental visualment colpidor que retrata el drama i l’odissea dels milers de persones que es juguen la vida buscant refugi a les costes d’Europa.

Per la seua banda Danel Aser Lorente visitarà Montaverner per presentar el seu premiat treball ‘La Promesa’. El curt mostra com és un dia cuidant d’una mare que va perdent la seua autonomia i el seus records; i com resulta impossible complir la promesa que el director li va fer a sa mare, ajudar-la a morir abans d’arribar a la situació en que es troba.

 

Pujar