27 de novembre de 2020 27/11/20

El tradicional Pregó marca l'arrancament de les Festes Majors de l'Eliana

El tradicional Pregó marca l'arrancament de les Festes Majors de l'Eliana - (foto 1)

    Divendres passat 7 de juliol van començar les Festes Majors de l'Eliana. El Pregó des de la balconada de l'Ajuntament, on van intervenir l'alcalde de la localitat Salva Torrent; el clavari major de la Verge del Carmen, Toni Aguilar; el del Crist del Consol, Carlos Montaner; i la festera major de la Puríssima, Elena Coll, va ser el primer acte en el qual es donaven per iniciades les festes i es convidava a la ciutadania a participar i gaudir de tot el programa en un entorn de sana convivència i civisme. Es va completar el programa del divendres amb la Nit de la Paelles, en la qual va fer aparició la pluja, i l'actuació de l'Orquestra "La Tribu".

    El dissabte 8 de juliol, jornada en la qual va tornar el bon temps, es va iniciar amb la visita guiada pel municipi a càrrec de membres del Centre d'Estudis Locals (CEL) i jocs infantils d'aigua. Ja a la vesprada, es va celebrar una "globotà" per als més xicotets i el compte contes "Rondalles Valencianes". Posteriorment, a l'aparcament del Poliesportiu, va tenir lloc la "cordà" infantil organitzada per la Penya del Coet Bufat, amb àmplia participació de xiquets i xiquetes i que suposaria una bestreta de la gran "cordà" de les Festes Majors, en la qual es van cremar més de 25.000 coets i es va complir, d'aquesta manera, amb una de les tradicions més antigues del municipi.

    La jornada del diumenge va girar entorn de la celebració del dia de la Puríssima, amb Missa al mig dia i solemne processó a les nou de la nit precedida pel ball dels gegants i després de la qual es van nomenar a les Festeres i Festera Major de 2018. Es va completar el dia amb el tret d'una "mascletà" a càrrec de la pirotècnia Ricardo Caballer "Ricasa" i la nit de festa i espectacle amb "Carnavalia" a la Plaça d'Europa.

    Les Festes Majors de l'Eliana continuaran amb el programa previst fins a la seua conclusió el dilluns 17 de juliol.

    Pujar