elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tous viu les seus festes més grans

Tous viu les seus festes més grans

  Els dies de festes grans arriben a Tous. La localitat riberenca afronta dues setmanes de celebracions que ha preparar el regidor de festes, Victor Grau Pastor, per les quals l'ajuntament que presideix Cristóbal García gaudeixa d'una sèrie d'activitats que pretenen omplir totes les necessitats dels diferents grups d'edat. Els actes començaran ja el divendres 14 de setembre amb la discomòbil que tindrà lloc des de la mitjanit en el restaurant La Piscina. Ja l'endemà hi ha diversos actes, amb obertura amb la Festa de la Cervesa a partir de les 19 hores en el Bar de Julio. Poc després, a les deu, serà el Sopar de Germanor que es continuarà amb la Nit de les Disfresses i la posterior actuació, ja en la mitjanit, de l'Orquestra Syberia. Quan s'acabe començarà DJ Aliseo amb una discomòbil fins a altes hores de la nit.

  Hi haurà després un xicotet salt al calendari per situar-se en el 21 de setembre, quan els actes comencen a les 20:30 hores amb la "Cordà" infantil de "Correfocs" que començarà des de la Plaça Espanya. La Peña Cohetera San Miguel ha habilitat un lloc per permetre també als menors d'edat gaudir de la passió per la pólvora. A partir de la mitjanit se celebrarà a la mateixa plaça la Gran Cordà, amb centenars de quilos de pólvora per fer les delícies dels afeccionats. Per al dissabte 22 s'ha reservat el campionat de truc en el Restaurant La Piscina. Començarà a les 10 hores, amb un sopar per als guanyadors. Ja a la nit se celebraran les populars paelles i després actuarà l'Orquestra Montecarlo, una de les més seguides del territori valencià. No s'acabarà la nit sense una discomòbil que ajudarà a arribar amb festa a la matinada.

  Les celebracions continuaran el divendres 28, amb una completa jornada d'actes. A les 13 hores hi haurà un volteig de campanes, mentre a la tarda tindrà lloc una Festa de la Cervesa en el Bar El Buen Yantar. Una posterior cercavila precedirà al Sopar de Germanor i a les dotze de la nit actuarà l'Orquestra Matrix Band, amb posterior discomòbil amb remerber de música dels anys 90. El dissabte 29 serà un dels dies grans de Tous amb la Festivitat de San Miguel. Començarà a les 7:30 hores amb una "despertà" i ja a les 9 hores hi haurà un cercaviles de la Societat Musical de Tous. A les 12:15 serà la concentració de les autoritats i la banda per acudir a la missa en honor al patró, que tindrà lloc quinze minuts després i amb posterioritat es passejarà fins a la Plaça Espanya per viure la "Gran Mascletà" a càrrec de la Pirotècnica Ricardo Caballer. Ja a la vesprada serà la processó a partir de les 20 hores i després començarà el Sopar Popular amb una barbacoa d'embotit. La nit ser tancarà amb l'actuació de l'Orquestra La Esmeralda i una posterior discomòbil.

  L'endemà serà la Festivitat de Sant Roque, que també començarà amb una "despertà" i comptarà amb una missa en el seu honor. A la tarda, a la Plaça Espanya, hi haurà activitats de pintacares i tatuatges temporals per als joves i tindrà lloc una globotada en la qual esclataran més de mil globus. També a les 20 hores serà la processó i després tindrà lloc un Sopar de Germanor, prèvia a l'actuació de l'Orquestra Eufòria.

  Amb l'entrada d'octubre se celebrarà la Festivitat de Santa Bàrbara. S'ha programat també una "despertà", concentració i posterior missa i als jocs tradicionals de principi de la vesprada (amb xocolata i pastes per a tot el poble) li succeirà la processó. El Sopar de Germanor serà la prèvia de la Revista de Varietats, amb cançó espanyola, màgia, humor i l'actuació de In vivo, amb quatre tenors. L'últim dia de celebracions serà el 2 d'octubre amb la Festivitat de la Virgen del Rosario. A les 8 hores hi haurà un Rosari de l'Aurora a l'Església Parroquial i després jocs infantils a la Plaça Espanya, que coincidiran amb la missa. Els jocs per als menuts continuaran a la vesprada, els actes dels quals es tancaran amb la processó en honor la Virgen del Rosario.

  Pujar