24 d’octubre de 2020 24/10/20

La Ruta de la Salut de la Diputació promociona la dieta mediterrània i l’exercici físic entre els majors

La Ruta de la Salut de la Diputació promociona la dieta mediterrània i l’exercici físic entre els majors - (foto 1)

    La Ruta de la Salut de la Diputació de València ha visitat aquesta setmana els municipis de Cortes, Senyera, Quesa, l'Alcúdia de Crespins, Roglà i Corverà, Guadasséquies i Potries, on els veïns i veïnes que així ho han desitjat han pogut fer-se una revisió mèdica i escoltar els consells mèdics dels especialistes, infermeres i dietistes.

    Els majors de la zona, alguns d'ells nonagenaris, han acudit per a prendre's la tensió, fer-se la prova per al mesurament de la glucosa en la sang o fins i tot s'han atrevit amb l'exercici físic ja que, a més del consell individualitzat que se'ls dóna, participen en els tallers d'activitat física adaptada, en els quals s'utilitzen diferents elements com a cintes o pilotes.

    D'aquesta manera, es vol transmetre la importància de l'exercici físic en la prevenció i tractament de malalties de cara a la seua implementació en l'estil de vida dels participants. També s'intenta valorar l'adherència a la dieta mediterrània perquè aquesta forma d'alimentació es relaciona amb uns hàbits d'alimentació saludables i beneficiosos per a evitar diverses malalties.

    Aquesta iniciativa de la Diputació de València, que té l'objectiu de prevenir i promoure hàbits saludables entre la població, compta amb la col·laboració del Consorci Hospital General de València, els professionals del qual ixen del seu centre a les vesprades per a realitzar aquestes revisions mèdiques en els centres de salut escollits, donar xarrades i resoldre els seus dubtes.

    Pujar