29 de maig de 2020 29/5/20

Cs proposa modificar el pressupost de la Diputació per a ajudar els municipis a pal·liar els efectes del coronavirus

Cs proposa modificar el pressupost de la Diputació per a ajudar els municipis a pal·liar els efectes del coronavirus - (foto 1)
  • Gil: “En situacions extraordinàries, la Diputació també ha d'adoptar mesures excepcionals en favor de l'economia i les prestacions municipals”

La portaveu de Ciutadans (Cs) en la Diputació de València, Rocío Gil, ha proposat al president de la corporació provincial una modificació del pressupost per a poder ajudar als municipis contra els efectes del coronavirus. “He enviat al president un paquet d'ajudes per a pal·liar l'impacte negatiu econòmic i social d'aquesta crisi”, ha explicat la diputada.

Segons ha concretat, “les ajudes van des d'exempcions o fraccionaments de tributs fins a ajudes d'assistència a majors”. A més, ha subratllat, “cal invertir per a reactivar l'economia i el comerç local, per la qual cosa les ajudes a autònoms i empresaris dels municipis són fonamentals”.

Una altra mesura, ha destacat Gil, “és assumir el cost de l'educació infantil, de zero a tres anys, pública i privada del que queda de curs en els casos en els quals pares hagen patit un impacte econòmic negatiu per aquesta crisi”.

Gil ha argumentat que “és possible modificar els comptes per a crear un crèdit extraordinari que permeta la concessió d'aquestes ajudes”. “És factible si tenim en compte que l'any passat es van destinar 40 milions a amortitzar deute i que hi ha romanent”, ha indicat la portaveu de Cs, al mateix temps que ha matisat que “encara que l'amortització és obligatòria, la llei permet excepcions en situacions extraordinàries com aquesta”.

En aquest sentit, la portaveu de la formació taronja, ha defensat que “la Diputació, com altres institucions, també hauria d'adoptar mesures excepcionals en favor de l'economia i les prestacions municipals”. “Amb aquesta proposta Cs vol col·laborar amb el govern de la Diputació perquè és moment de remar junts en la mateixa direcció pel bé de la ciutadania, que és l'única cosa que ens importa”, ha assegurat.

Pujar