elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Primer pas en ferm per a la construcció de la Ronda Oest de Vilamarxant (CV-50)

Primer pas en ferm per a la construcció de la Ronda Oest de Vilamarxant (CV-50)

  La construcció de l'esperada Ronda Oest de Vilamarxant de la CV-50 al seu pas per la localitat, dóna els seus primers passos reals i ferms per a convertir-se en una realitat. Una reivindicació històrica dels veïns i veïnes de Vilamarxant.

  La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha publicat hui 26 d'abril, la licitació per a la redacció del projecte bàsic d'aquesta infraestructura. D'aquesta forma, es dóna el termini administratiu fins al 15 de maig per a la presentació de les ofertes d'aquelles empreses interessades i capacitades en la redacció tècnica del projecte.

  El termini per a l'elaboració d'aquest projecte tan rellevant per a la localitat serà de 24 mesos, temps en el qual s'hauran d'arreplegar, mitjançant un procés de participació pública i transparent, no solament la redacció del projecte bàsic, sinó també l'estudi d'impacte i d'integració paisatgística.

  La Conselleria valora la redacció del projecte en 104.500 euros, la primera gran inversió en un projecte reivindicat històricament per Vilamarxant, donat l'intens trànsit de vehicles que suporta la via interurbana de la CV-50 al seu pas pel casc urbà.

  Per a Vilamarxant, la Ronda Oest suposa un salt qualitatiu en la vertebració del seu terme municipal, el seu desenvolupament econòmic i el seu posicionament estratègic a nivell comarcal. La infraestructura permetrà eliminar la congestió crònica de vehicles i camions industrials que fan molt difícil el trànsit cap al Polígon Industrial de la localitat, donat que es concentren en la intersecció entre dues carreteres principals, com són la CV-50 i la CV-370. El Polígon Industrial guanyarà d'aquesta forma visibilitat i accessibilitat.

  La Ronda Oest de Vilamarxant de la CV-50 tindrà una important repercussió sobre el futur planejament urbanístic i el creixement urbà del municipi. Al mateix temps que transformarà l'actual tram de la CV-50 al seu pas pel centre de la localitat en una via local, que millorarà el benestar general dels nostres veïns i veïnes.

  Pujar