elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Policia Local i Guàrdia Civil intensificaran el control dels magatzems per reduir els robatoris als camps

Policia Local i Guàrdia Civil intensificaran el control dels magatzems per reduir els robatoris als camps
    MÉS FOTOS
    Policia Local i Guàrdia Civil intensificaran el control dels magatzems per reduir els robatoris als camps - (foto 2)
    Policia Local i Guàrdia Civil intensificaran el control dels magatzems per reduir els robatoris als camps - (foto 3)

    Els magatzems de compra de cítrics rebran vigilància i control especial durant la present campanya citrícola per part de la Policia Local i de l'equip ROCA de la Guàrdia Civil (grup de vigilància contra els robatoris al camp).

    Així es va anunciar ahir en la reunió del Consell Agrari Municipal, amb una destacable presència per part del sector agrari local. A la cita van assistir l'alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos; el regidor d'Agricultura, Eliseo Sanz; el cap de la Policia Local, J. M. Peña; i un representant de la Guàrdia Civil.

    Algunes de les mesures dissuasòries que van apuntar els membres de les forces de seguretat van ser fer un seguiment de vehicles sospitosos i actuar per la seua immobilització en cas de portar gènere furtat. També es faran inspeccions regulars als magatzems de compra de cítrics de la localitat perquè se'ls sancione i que no puguen comercialitzar el producte si es troben partides en què no es puga justificar la seua procedència.

    Necessitat de denunciar

    Segons les dades de la Policia Local, en la passada campanya els robatoris als camps de Vilamarxant van disminuir un 44,8%. En tot cas, com explicaven el cap de la policia i l'alcalde Jesús Montesinos, es tracta de dades orientatives ja que no tots els furts es denuncien. Al respecte, el primer edil destacava "la importància de denunciar qualsevol delicte per tindre les dades més aproximades possibles a la realitat del nostre camp i, també, perquè estes denúncies siguen una mesura de pressió real sobre les persones que furten de manera reiterada".

    Tots els assistents van remarcar que esta campanya es presenta complicada, ja que el preu de la taronja és més alt que altres anys. Per això, el regidor d'Agricultura va demanar la màxima col·laboració perquè "entre totes i tots posem tots els entrebancs possibles als lladres i limitar al màxim el seu marge d'actuació".

    Alguns dels presents van reclamar més mesures de protecció però, en alguns casos, es tracta d'iniciatives que no depenen de l'administració local, sinó que estan regulades per la justícia autonòmica o nacional.

    Al respecte, Jesús Montesinos manifestava que "l'Ajuntament i les forces de seguretat estem del costat dels agricultors, però necessitem de la vostra màxima col·laboració. Comptem amb 70 quilòmetres de terme municipal i la seua vigilància permanent resulta complicada. Eliseo Sanz també apuntava que "intentem fer tots el possibles amb els mitjans dels que disposem per reduir els delictes als nostres camps i garantir, d'esta forma, la seguretat laboral i econòmica d'un dels pilars tradicionals de la nostra economia".

    Ordenança de l'activitat apícola

    L'últim punt tractat durant la reunió va ser la proposta d'una nova ordenança sobre l'apicultura. El regidor d'Agricultura va anunciar que la seua aprovació està prevista en el pròxim ple de novembre i que en ella es regularan "el registre, requisits, permisos de propietat i es marcaran zones d'influència per evitar que s'instal·len noves 'colmenes' que perjudiquen l'activitat agrícola".

    En el torn de precs i preguntes, també es va analitzar la situació de la població de conills. El regidor d'Agricultura va informar que Vilamarxant ha demanat formar part de les zones de plaga, una decisió que s'anunciarà a finals d'any. En tot cas, també recordava que "en el registre d'entrada de l'Ajuntament hi ha fulls per fer sol·licituds d'assistència i que els caçadors facen batudes per controlar la proliferació de conills al nostre terme municipal".

    Pujar